Jump to content
Festivalanlæg dk

KHesse

Veteran
 • Content Count

  646
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  28

Everything posted by KHesse

 1. Mange folk er gået videre til større ting / Soundboks, men i ny og næ ser vi stadig en Boominator - personligt er jeg stor fan! Mht. delefilter har jeg ikke nogen erfaring da min Boominator bruger piezo-tweetere, men det burde ikke være synderlig besværligt at få plads til et delefilter et sted i kassen.
 2. Det lyder som en lost cause i mine ører. Jeg ville ikke selv have lyst til at lege med batterisyre, så pånær hvis det er flere hundrede / oppe i tusinderne at batteriet er værd, villle jeg tage det en tur på genbrugsstationen, og så investere i et nyt.
 3. Og hvis du følger Tobias' og Viktors guide til Boominatoren, skal du bare lave lidt hurtig matematik for at skære pladerne til, så de passer til en Halfinator. Husk på, at Halfinatoren består af et par højttalere + batterirum. Altså er den lidt bredere end en halv Boominator!
 4. Super, godt tænkt! Som Alfred siger kan det godt være, at signalerne ellers bare ville blive mixed sammen; men uanset hvad ville man enten få dårlig musik ud, eller potentielt futte noget af. Så god idé!
 5. Nej, jeg tænkte på mere om du har nogle specs på den følsomhed, frekvensplot osv.?
 6. Den er super flot! Én kommentar - har du tænkt over hvad der kan ske, når der potentielt spilles musik via Bluetooth og jack samtidig? Jeg kan umiddelbart ikke se på dit kredsløb, at du har sikret dig mod det.
 7. Har du nogle specs på kabinettet?
 8. Dit diagram forvirrer mig lidt - Din "Switch" har to plus-poler og en minus-pol. Er det fordi den er en SPDT-switch, som enten sender strøm direkte til forstærkeren, eller direkte til batterierne? Hvis det er tilfældet, hvorfor så have den ekstra afbryder? Og dit batteri til venstre har intet forbundet til sin minus-pol ... Jeg tror jeg forstår hvor du gerne vil hen, men der er nogle småting i den tegning som forvirrer mig ret meget. Du skrivet at du gerne vil undgå at folk smider DC-in på jeres AA-batterier. Hvis nu jeg lader afbryderen lede, og sender DC In+ direkte til afbryderen, så er dine batterier ristede. Hvis jeg forstår dig korrekt, vil du gerne have fingrene i en DPDT-switch (Dual pole dual throw). På den måde kan du toggle mellem om strømmen til forstærkeren kommer fra batterierne eller din spændingskilde, uden at de nogensinde kan krydse hinanden. En sidste tanke - hvorfor overhovedet have DC In? Hvis du ligger ude på Roskilde Festival, kommer du jo ikke til at have muligheden for at forbinde en ekstern spændingskilde.
 9. KHesse

  Hvad hedder det?

  Alternativt kan du købe klar plexiglas, og så købe noget af det film man sætter henover for at gøre glasset mat. Det kan bl.a. fås i Silvan
 10. Jeg er ikke interesseret i at købe noget, bare ked af at se at Kuwomba ikke kommer på 2018 i stort format Har I planer om at lave noget stort igen på et senere tidspunkt?
 11. Om det er "det værd" er jo subjektivt, men jeg vil helt klart mene I skal bruge mere bund! Lige nu har I fire toppe som, forhåbentligt, er x-overet til at spille alting fra ca 200 og opefter. Med andre ord, man kan slet ikke høre jeres sub. Jeg ved ikke hvilke af jeres toppe som er de bedste, men hvis I ikke har lyst til at bygge, så ville jeg i hvert fald sælge 2 toppe og investere i en bund til. Det vil give et mere nuanceret lydbillede. Hvis I ikke har lyst til at sælge jeres toppe, skal I i så fald ud og investere i 2, måske 3, subwoofere til for at det hele spiller sammen. Det næste I skal gøre er at ombygge jeres vogn. Jeg vil gætte på at jeres toppe pt. spiller i en højde af 40-120cm, hvilket betyder at man intet kan høre, udover mudret bas, hvis man står fem meter væk, og der er folk som danser foran anlægget. Sure, mudret bas er måske meget sjovt, men det lyder sgu ikke godt. Jeg tror mit forslag lyder som følger: Anskaf jer en eller to subs ekstra - I behøver som sådan ikke bygge Cubos eller lignende hvis I ikke gider, I kan sagtens nøjes med VP1800s. Få nogle stativer monteret, som I sætter jeres 1x15"-topkasser op på, så de bliver hævet ca. 2 meter over jorden - det kommer til at give et markant lækrere lydbillede. I kan *måske* vælge at hæve jeres 2x15, men jeg er bange for at de er så store at de bliver ustabile og nemt kan falde. Få jer noget lys, som du selv foreslår. Noget LED-strip rundt om kanten af højttalerne og en enkelt par-lampe eller to, så er I flyvende. Hvis der stadig er penge til det, anskaf jer en forstærker til, så I har en dedikeret forstærker til hhv. top og bund. Så bliver det nemmere kun at bruge toppene om dagen, og på den måde spare strøm. I kan selvfølgelig købe en d8604-til, men I kan også vælge en købe en Bassface DB4.2 hvis I gerne vil have en til forstærker som dækker hele spektret. Alternativt kan I købe en dedikeret monoblock-forstærker (mange herinde vælger at bruge Pioneer gm-d9601 eller Bassface DB1.2) til jeres subs, og så smide toppene over på jeres 8604.
 12. For at fortsætte på Ganons forslag, så vil jeg mene at I, med et budget på "kun" 5200 kroner, ville bruge jeres penge bedre ved ikke at købe 2x110Ah-batterier, og dermed kun har 3400 tilbage til højttalere + forstærker. Jeg vil foreslå at I enten investerer i et af batterierne, en maxamp20 og to gode PA-højttalere. Så vil I have ca. 4000 til højttalere, hvilket sagtens kan skaffe jer noget fint (hvis I ikke gider at gennemtrawle DBA og diverse andre hjemmesider, er Thomann.com altid et godt sted at finde højttalere). Alternativt kan I vælge at købe en kraftigere forstærker, fx en TK2050 + Step-up converter til 24V. Det vil koste ca 600 mere end en maxamp20. På den måde får I mere lyd ud af jeres system, uden at det trækker *rigtig meget* (men selvfølgelig noget) strøm. Det burde godt kunne klare en hel uge på 110Ah hvis I ikke spiller helt op. Jeg kan fx se at I lige nu kan købe 2x Electro Voice s200 til bare 2200 dask - det er sgu et steal! https://www.dba.dk/hoejtalere-electro-voice-stage/id-1041231817/ Lidt hurtig matematik siger mig derfor 2200 for højttalere + 1000 for batteri + 800 for forstærker osv = 4000 kroner! Så har I stadig 1200 tilbage som I enten kan bruge på det andet batteri, investere i noget blær, eller simpelthen bare købe en hel masse bajer!
 13. Der er ikke som sådan et "standard" mål på potmetre, men de fleste potmetre har en diameter på 6-7mm ved monteringsdelen. Men kan du ikke bare købe dit potmeter, og så måle og bore huller når det ankommer?
 14. Det burde du sagtens kunne, jeg har selv gjort noget lignende i min boominator!
 15. Super! Så er der intet i vejen for at parallelkoble dem og smide dem begge på en d8601. Har du allerede købt forstærkeren?
 16. Ja, det er skam muligt. d8601 er en monoblok-forstærker - det vil sige at den kun har et output. Dine cuboer skal derfor forbindes i parallel for at slutte dem begge til forstærkeren. Er de lavet med 4-ohm eller 8-ohm enheder? Pioneer påstår at forstærkeren er stabil ned til en impedans på 1 ohm, men jeg har hørt rygter om at et 2-ohms parallelt load kan volde problemer for Pioneer-forstærkere nogle gange!
 17. Jeg tror som sådan at det gamle overslag på 2500-3000 passer meget godt. Om I skal have 2 eller 4 kasser, kommer jo an på hvor kraftige jeres bunde er. Jer kender ikke præcis jeres model, men normalt plejer JBL-bunde at være helt i orden. Men I kan jo altid starte med to OT12, og så bygge to til hvis nødvendigt, når I har afprøvet dem
 18. Prisen for alle materialer til en boominator ligger lige i omegnen af 3000kr, men oven i kommet så træ, skruer, lim, maling osv. Hvis du allerede har en veludstyret workshop bliver det lidt billigere, ellers bliver det lidt dyrere. Jeg vil sige at et overslag på ~4000kr er relativt realistisk som minimumspris for en boominator.
 19. KHesse

  Billig boominator

  Den klarer jeg gerne! Ifølge http://www.strøm.dk/el-prishistorik.php koster en kWh ca. 2,3DKK. Hvis vi antager et normalt 12V 7,2Ah batteri, har vi dermed 86,4Wh eller 0,0864kWh. Lidt hurtig matematik siger os at prisen for at lade batteriet helt op er 2,3DKK/kWh*0,0864kWh ≈ 0,2DKK. Så jaa, det virker lidt som spild af penge at købe nye batterier hver gang!
 20. Hvis du kigger inde på BFM-forummet er jeg sikker på at der er noget diskussion vedrørende det. Og ellers er Bill selv aktiv inde på forummet, så hvis du spørger der skal du nok få nogle gode forslag!
 21. Ja, højere impedans giver en lavere effekt, men det burde sgu ikke gøre det store. Du kan stadigvæk sagtens trække det.
 22. Du kan sagtens bruge de to subs du har linket til her, eller den "the box" du nævnte i dit første opslag. Kein problem. 400W RMS er jævnt meget saft, at du ved det Du er lidt galt på den med de præcise tal, men det er lige meget. Se på det sådan her: Dine Mackie S515 har tilsyneladende en SPL på 101,1dB ved 1W @ 1m (lyder en kende højt, men uanset hvad er det godt). Subwooferne du har linket har også en SPL på ca. 100 dB når du giver dem 1W. Det vil altså sige, at med bare 1W fra din forstærker har du, teoretisk set, et lydbillede hvor du allerede spiller med 100dB. Det skal sgu nok kunne spille op til fest! Din d8604 har 4 kanaler, som kan brokobles i par af to. Jeg vil foreslå at du brokobler dine A-kanaler og smider dine toppe på med en parallelforbindelse, og brokobler dine B-kanaler og smider din bund på der. Ved 4ohm brokoblet kan d8604'eren smide 300W ind i hver brokobling. Dvs ca. 150W til hver af dine toppe, og potentielt 300W ind i din bund, afhængig af dens impedans.
 23. KHesse

  Søger Cubo15

  Du har selvfølgelig ret i at mange af os ikke er den del af FA-miljøet for at tjene penge, men fordi det er sjovt. Men hvis man endelig skal skille sig af med sine højttalere vil man selvfølgelig gerne have lidt kompensation for den tid man har lagt i dem Din forhåbning på 3500 synes jeg er lige i bunden. Du kunne måske godt nøjes med at slippe 4000 for et par, hvis de ikke var extended med tophat og Eminence-enheder, men blot normale Cubos med Fane-enheder fx. Men når nu tc87 har kreeret et par Cubos efter alle kunstens regler, så ligger prisen selvfølgelig også derefter. Prøver ikke på at irettesætte dig, selvom jeg godt forstår at det kan lyde sådan - ville bare give dig en forklaring på hvorfor prisen er lidt højere end du forventer
 24. Det burde der ikke være noget i vejen for, nej Bare husk at sikre dig hvad der er den positive og den negative ledning i din oplader
 25. Det er en god idé at tage forstærkeren indenfor, just in case. Selvfølgelig er det langt at foretrække at hele anlægget står indenfor, men ellers kan du overveje at investere i en god lastbilspresenning (de hvide presenninger som er armerede), da de holder markant bedre end de grønne lortepresenninger som koster 20 kr. stykket. Og så sørge for på dage med godt vejr lige at tage presenningen af anlægget og lade det få lidt frisk luft inden du lægger presenningen over igen.
×
×
 • Create New...

Important Information

Festivalanlaeg.dk bruger egne cookies samt cookies fra tredjepart til statistik, indholdsoptimering, præferencer og målrettet indhold fra Festivalanlaeg.dk. Tredjepart kan anvende cookies til målrettet markedsføring. Ved at klikke "I Accept" giver du dit samtykke. Læs mere om Festivalanlaeg.dk's We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..