Jump to content
Festivalanlæg dk

EmilBster

Fuldt Medlem
 • Content Count

  25
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

EmilBster last won the day on October 3 2017

EmilBster had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jeg har et multimeter som jeg naturligvis bare skal igang med at teste med Jeg havde ikke skænket det en tanke, at det kunne have noget at gøre med for lav impedans, eller overvejet boominatorens design ved valg af forstærkeren. Jeg havde taget hjemmesiden: disconetto.dk ord for gode varer, da de sagde at forstærkeren egnede sig til boominatorens design ift. de eksisterende enheder. Hvis problemet skyldes for lav impedans ville det så være ideelt med to af samme forstærker forbundet til alle fire IMF-HP-10w enheder?
 2. Ikke i denne omgang, men der er indbygget display i laderegulatoren som viser spændingen over batterierne
 3. Hej FA Jeg valgte i april så stille at købe ind til at opdatere min boominator fra sidste års RF. I mit nye setup har jeg følgende: X2 12V, 8Ah parallelforbundne forbrugsbatterier. Disse er med en kontakt og sikring imellem forbundet til en laderegulator: https://www.dkvolt.dk/produkt/laderegulator-cmtd-10a-med-display-og-usb/ Denne er så forbundet til en konverter 12 - 24 Volt 10A: https://bekent.dk/step-up-konverter-12-24volt-8-ampere.html Som forsyner min nye forstærker med strøm: TA2050 MKII forstærker: https://www.disconetto.dk/shop/tk2050-mkii-forstaerker-139621p.html Ud over AUX input anvender jeg et bluetooth modul af modellen:. https://www.soundimports.eu/en/aa-ab41136.html Jeg benytter bl.a. bluetooth for at få forstærkeren til at spille højere end ved almindeligt AUX input. PROBLEMET ... opstår når jeg prøver at spille højere end 3/4 af, hvad lydniveauet på telefonens display viser. Her slår anlægget bogstaveligt talt fra. Jeg tænker at det måske skyldes spændingsfald, da laderegulatoren er programmeret til at slå fra, hvis spændingen bliver for lav. Hvad tænker i problemet skyldes? Og hvis i mener at det kan skyldes spændingsfald, som jeg selv tror, bør jeg så overveje større batterier, eller kan jeg løse problemet med en kondensator?
 4. Hej FA Sidste år byggede jeg min første boominator med et standard setup (formoder jeg): https://www.disconetto.dk/shop/komplet-boominator-kit-126114p.html I år har jeg overvejet at opgradere forstærkeren med en kraftigere model så jeg får lidt mere lyd ud af anlægget uden at skulle opgradere med en Cubo15: https://www.disconetto.dk/shop/tk2050-forstaerker-2-139621p.html Jeg vil gerne høre folks erfaringer ift. at opgradere en boominator, hvad er folks erfaring ift. ovenstående model forstærker? Er det en dårlig investing at opgradere med ovenstående model frem for, at opgradere med en Cubo15? Ekstra spørgsmål! Hvis jeg vælger at opgradere boominatoren med forstærkeren jeg har linket til ovenfor, får jeg brug for mere spænding til at drive forstærken, da jeg i min eksisterende setup anvender 12V forbrugsbatterier. Jeg er bekendt med, at jeg kan serieforbinde to af mine batterier for at få 24V, men dette vil skabe et nyt problem ift. det udstyr jeg anvender til at oplade batterierne. (Solceller samt anden oplader). Derfor har jeg istedet overvejet et stepup modul af modellen: https://www.ebay.co.uk/itm/12V-24V-3A-5A-10A-20A-30A-40-50A-DC-DC-Converter-Step-Up-BOOST-Voltage-Regulator/223236051375?hash=item33f9e7d1af:m:mkzLzOOMwe4WJ-goNVMgXbQ:rk:10:pf:0 Hvad skal jeg være opmærksom på ved at anvende et stepup modul og vil det kunne virke ift. at drive forstærkeren?. På forhånd tak Vh. Emil
 5. Tak Skoven Jeg har efterhånden bare søgt, hvad jeg selv synes er mange forskellige steder efter amorfe solceller i de rette dimensioner til at kunne ligge ovenpå boominatoren. Det billigste og måske også bedste bud på amorfe solceller som kan levere 20W er stadig 2x https://www.conradelektronik.dk/?websale8=conrad-dk.02-aa&pi=110700&refKey=738l6ovZG, men selvom 640kr ikke er meget for 20W så synes jeg måske, at det bliver lidt for klodset og tungt. Det er næsten 10kg i solceller for 20W!. Derfor har jeg kigget lidt efter en anden løsning velvidende om, at det nok vil blive lidt dyrere. Jeg har fundet dette panel, som angiveligt er tyndfilm solceller (Amorfe?) https://solcelle.dk/wordpress/produkt/solcelle-21w12v-12m-ascent-fleksibel/ Modulet er lettere og mindre klodset, men væsentligt dyrere. Da jeg ikke har købt solceller før vil jeg gerne hører jeres mening ift. denne model. Så jeg ikke køber noget, som ikke lever op til forventningerne. Er dette rigtigt forstået amorfe solceller, og er 1400kr en fornuftig pris ift. at det er et semiflexibelt og meget let modul.
 6. Antallet: x2 20W solceller er mere ift. de fysiske dimensioner på solcellepanelet, og jeg derfor tænker, at jeg har plads til 2 styk ovenpå min boominator, da jeg har valgt at lave den 110cm lang.
 7. Jeg har i forbindelse med, at mit byggeprojekt er skredet fremad kigget lidt på nogle forskellige solcellepaneller. Da jeg endnu ikke har testet, hvor mange ampere min boominator trækker ved max volumen er jeg ikke sikker på, hvilke krav jeg bør stille til de solceller jeg vælger. Jeg forventer/håber på nogle solceller, som kan lade batterierne i løbet af dagstimerne således, at der stadig vil være godt med strøm til aftenen/natten senere. Jeg har foruden standardopsætningen af min boominator med 4x P-Audio 10W, 4x Piezohorn MPT - 001 og en Maxamp20, anvendt en bluetooth reciever fra Accusafe: http://store3.sure-electronics.com/bluetooth-v4-0-audio-receiver-board-w-apt-x-brb3 Samt har jeg installeret Led strips 5050 omkring basenhederne, som jeg forventer kun skal anvendes om aftenen/natten. Jeg har kigget på følgende to modeller solcellerpaneller: 1: https://www.banggood.com/20W-12V-54CM-x-28CM-Photovoltaic-semi-flexible-Solar-Panel-With-3M-Cable-p-1087355.html?rmmds=search&cur_warehouse=CN Antal: 2 2: https://www.conradelektronik.dk/Tyndfilms-solcellemodul-Amorphes-10-Wp-12-V.htm?websale8=conrad-dk&pi=110700&ci=SHOP_AREA_260542_0509082 Antal: 1 Jeg håber på at I kan være behjælpelige med at guide mig i, hvad jeg bør kigge efter når jeg køber solceller, og evt. fortælle mig om en af ovenstående modeller måske kan være en god løsning.
 8. Hej Jeg vil anvende 2x 12VDC, 8Ah forbrugsbatterier i en boominator, som jeg begynder at samle i den kommende måned. Batterierne vil jeg parallelkoble. Jeg ejer i forvejen en laderegulator fra et tidligere projekt: https://www.dkvolt.dk/produkt/laderegulator-cmtd-10a-med-display-og-usb/ Tanken er, at solcellepanelet skal sidde fast på toppen af boominatoren med velcrobånd, og tilkobles boominatoren igennem et stik i siden på kabinettet ved brug. (Jeg har her overvejet et speakon stik). Mit spørgsmål er, om jeg skal anvende en laderegulator for hvert batteri tilkoblet samme solcellepanel, eller om en laderegulator kan lade alle batterierne idet jeg parallelkobler dem? Hvis I har bud på effektive solceller til mit formål, er de også meget velkommen. Derudover vil jeg også gerne hører jeres tanker ift. udførsel af opsætningen, hvis I evt. selv ville gøre det anderledes.
 9. Jeg fandt den tråd, som jeg tror at du referer til Victor De controllere, som I i tråden anbefaler har jeg kigget på. Har microfonen i controlleren ikke problemer med at opfange lyden inde fra højtaleren af? altså jeg tænker ift. om der er for meget støj så den ikke følger musikken ordentligt? Jeg havde personligt troet, at det var et must med AUX forbindelse til den.
 10. Hej Jeg leger lidt med tanken om, at installere LED-strips rundt om basenhederne i en boominator, som jeg begynder at bygge i den kommende måned. Boominatoren bliver drevet af 2x 12VDC forbrugsbatterier, 8Ah stykket. Jeg har desuden tænkt mig at anvende solceller, til at lade batterierne. Ideén med LED-strips omkring basenhederne, er at lyset skal følge musikken. Der findes mange forskellige LED-controllers på markedet. Derfor føler jeg, at det er lidt uoverskueligt at vælge et setup som passer til mit projekt. Derfor ønsker jeg gerne, at høre jeres tanker eller forslag til projektet. 1: Er det for det første smart med LED-strips omkring basenhederne ift. strømforbrug eller er der andre minuser, som taler imod ideén? 2: Gerne forslag til valg af enheder, da jeg er meget i tvivl om hvad der bedst kan svare sig ift. valg af LED controller. (En enhed, som ved installering inde i boominatoren kan styre lyset nogenlunde til musikken).
 11. Tak for feedback Bluetooth fra Sure electronics virker som en god opgrading alt i alt, men jeg overvejer istedet at kigge på om jeg kan anvende en TK2050 forstærker (https://www.disconetto.dk/shop/tk2050-forstaerker-2-139621p.html), hvis formålet er, at give anlægget mere power og højere lyd. Har nogen erfaring med, at anvende en TK2050 forstærker i en boominator med samme enheder som beskrevet tidligere i tråden?. Desuden regner jeg i et sådan tilfælde med at koble to 12V batterier sammen for at få 24V til forstærken.
 12. Tak for svar til jer begge. Det var lige det svar jeg ledte efter. Med hensyn til Jackstik er det fint, at du Alex skriver, hvordan kvaliteten er, da jeg så bare undlader, at købe deres model og istedet anvender nogle af dem jeg har liggende istedet Tak for hjælpen
 13. Jeg valgte i år ikke, at bygge nyt anlæg som planlagt, men jeg lavede istedet nogle opgraderinger på mit gamle anlæg. Til RF18 ønsker jeg at have bygget en boominator. Jeg har kigget lidt på et samlet boominator-kit som disconetto.dk tilbyder (https://www.disconetto.dk/shop/komplet-boominator-kit-126114p.html), men jeg er i tvivl om hvilke krav jeg skal stille til forstærken, og om forstærkeren i pakken (Maxamp 20) er den samme forstærker andre bruger til deres boominator projekter, eller om jeg skal overveje en anden type forstærker? Jeg synes, at det er nemt at stole blindt på en sammensat pakke på en tilfældig hjemmeside på nettet. Mit spørgsmål er derfor, om Maxamp 20 er det idelle valg af forstærker til en boominator? 4x P-Audio HP 10W 4x Piezohorn-MPT-001-IMG MVH Emil
 14. Mange tak for hjælpen. Det her har klart hjulpet mig på vej med mit lille projekt. Jeg vil kigge nærmere på min planlægning af indkøb til materialer snart samt opbygning. Det kan godt være at i kommer til at høre fra mig igen på et tidspunkt, men angående valg af enheder er jeg klart blevet gjort klogere
 15. Okay mange tak, Jeg har nu været inde og kigge lidt på Faital Pro. Ift. valget af enheder vil det så være smartest, hvis jeg vælger to basenheder i størrelsen 6" og hertil to diskanter eller vil det være bedre at sammensætte en bas 8" med to diskanter. Jeg tænker i betragtning af størrelsen på mit kabinet. Hvad bør jeg kigge efter når jeg skal til at vælge nye højtalerenheder for at sikre, at jeg udnytter litermålet i min kasse bedst muligt.
×
×
 • Create New...

Important Information

Festivalanlaeg.dk bruger egne cookies samt cookies fra tredjepart til statistik, indholdsoptimering, præferencer og målrettet indhold fra Festivalanlaeg.dk. Tredjepart kan anvende cookies til målrettet markedsføring. Ved at klikke "I Accept" giver du dit samtykke. Læs mere om Festivalanlaeg.dk's We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..