Jump to content
Festivalanlæg dk

Første projekt


soderberg
 Share

Recommended Posts

Hej derude. Vi er så _OGSÅ_ nogle gutter der kunne tænke os at bygge et anlæg :). Vi er en camp på 25-30 mennesker der ihvertfald skal kunne høre anlægget og komme i god stemning. Vi har haft følgende tanker indtil videre: Forstærker: Tripath TA2020 fra jer. Batteri: http://www.marinetorvet.dk/visprodukt.asp?ProduktID=1129&fb_source=message Træ: http://www.onlinetraelasten.dk/store/produkter/krydsfiner/3820012/ (Ikke tjekket så meget op på, men skulle være stabilt) Højtalere (Her søger vi stadig meget, indtil videre har vi følgende): 1. http://www.thomann.de/dk/the_box_pro_achat_104.htm (109 dB) 2. http://www.dba.dk/hoejttaler-monacor-sp-302-pa/id-80315649/ (Følsomhed ukendt) 3. http://carsound.dk/produkt.asp?id=10253&pk=1&produkt=Phoenix_Gold_R69CX_-_6x9%22_H%F8jttaler (91 dB) 4. http://www.dba.dk/hoejttaler-imf-hp-10w-100/id-80702351/ (96 dB) <- Mit bedste bud? - Er det noget vi kan kombinere? - Hvilke fordele er der ved de forskellige højtalere? (Vi forsøger at holde os i et stramt budget) På forhånd tak for hjælpen :)

Link to comment
Share on other sites

Reply To: Første projekt Batteri og træ ser fint ud. Højtalere ville jeg nok ikke vælge nogle af dem der. De 109 db er max-volumen på box pro'en. Det siger ikke noget om følsomheden (og lydkvaliteten er vidst heller ikke så god på de anmeldelser jeg har læst rundt omkring). En bedre løsning ville nok være at finde nogle bassenheder og tweetere og så samle dem i noget lignende en halv boominator - hvis budgettet er stramt.

Link to comment
Share on other sites

Reply To: Første projekt måske 2 stk af hver af dem her: http://www.thomann.de/dk/eminence_beta12.htm http://www.monacor.dk/produkter/hoejttalerenheder-padiskant/vnr/110470/ Men når du siger stramt budget må du jo også regne med at gå lidt på kompromis med nogle af tingene. Man kan ikke få det hele. En hel boominator ville jo nok være bedst.

Link to comment
Share on other sites

Reply To: Første projekt

[b]

viktor

[/b]: måske 2 stk af hver af dem her:

http://www.thomann.de/dk/eminence_beta12.htm

http://www.monacor.dk/produkter/hoejttalerenheder-padiskant/vnr/110470/

Men når du siger stramt budget må du jo også regne med at gå lidt på kompromis med nogle af tingene. Man kan ikke få det hele. En hel boominator ville jo nok være bedst.

- Hvorfor vil du netop ikke anbefale de sidste DBA højtalere med 96 dB? Ser de ikke ud til at kunne performe nok? Vi håber at kunne holde os til 1000 kr for kun højtalerne :). De to links du foreslår der, kan de slås sammen og dermed sættes til TA2020 forstærkeren? Hvordan skulle sammensætningen af de to foregå? Hvad er desuden fordelen ved at købe to tweetere og to bassenheder separat?
Link to comment
Share on other sites

Reply To: Første projekt Lige for hurtigt at skyde ind.. De sidste du linker til er nogle gode enheder til denne sag. HP-12W er dem der er brugt i Boominatoren og HP-10W er bare modellen mindre. Ved ikke hvorfor Viktor ikke anbefaler disse? :)

Link to comment
Share on other sites

Reply To: Første projekt DBA-højtaleren så jeg ikke da jeg skrev. Har du rettet indlægget? ;) Længe siden Emil, velkommen tilbage :) Tja, HP10W ved jeg bare ikke rigtigt hvor man får fat i herhjemme. Er det ikke hp10 i boominatoren???

Link to comment
Share on other sites

Reply To: Første projekt

[b]

viktor

[/b]: DBA-højtaleren så jeg ikke da jeg skrev. Har du rettet indlægget?

icon_wink.gif
Ja det har jeg, men skulle mene jeg rettede det før du svarede :-)

[b]

emil2

[/b]: Lige for hurtigt at skyde ind.. De sidste du linker til er nogle gode enheder til denne sag. HP-12W er dem der er brugt i Boominatoren og HP-10W er bare modellen mindre. Ved ikke hvorfor Viktor ikke anbefaler disse?

icon_smile.gif
Så i vil mene at de højtalere passer rigtig godt til projektet? :) Og det er ikke et problem de er 6 år gamle?
Link to comment
Share on other sites

Reply To: Første projekt Jeg har skam læst med på sidelinjen i et stykke tid. :) Har bare ikke lige fået svaret på noget.. Jeg troede det var 12W i den? Kan godt være jeg tager fejl. :) Men hvis det er 2xHP-10W han sælger der til 300,-, så ville jeg skynde mig at springe til, soderberg. Ellers så gør jeg det sgu. ;)

Link to comment
Share on other sites

Reply To: Første projekt

[b]

emil2

[/b]: Jeg har skam læst med på sidelinjen i et stykke tid.

icon_smile.gif

Har bare ikke lige fået svaret på noget.. Jeg troede det var 12W i den? Kan godt være jeg tager fejl.

icon_smile.gif

Men hvis det er 2xHP-10W han sælger der til 300,-, så ville jeg skynde mig at springe til, soderberg. Ellers så gør jeg det sgu.

icon_wink.gif
Tror det er pr. styk ;) og han har to. Han har også nogle HP-15W til salg (to styk) for 400 pr. styk. Så dem kunne jeg vel også bruge? ;) Men vil det sige du tror de kan spille det de skal? :)
Link to comment
Share on other sites

Reply To: Første projekt HP-12W er at foretrække, derefter HP-10W så vidt jeg kan se mig ud af selv. HP-15W er ikke så følsomme igen. Jeg tror næsten du må kunne få ham ned i pris, da de koster 375,- fra nye. Godt nok sendt fra Norge, men stadigvæk. Det skader aldrig at prøve. :)http://www.ljudia.no/hyttalerelementer-s82124/bass-s97514/10-tomme-c96816/paudio-hp-10w-p78414/

Link to comment
Share on other sites

Reply To: Første projekt Det er HP10W der er brugt i Boominatoren. HP12W om ikke uegnet til transportabel brug så meget svær at anvende. Jeg designede Coffin Blasteren med HP12W fordi den havde plads nok og Ace havde enhederne i forvejen. Men generelt synes jeg HP12W er noget skrammel, og ikke nær så gode som HP10W.

Link to comment
Share on other sites

Reply To: Første projekt

[b]

emil2

[/b]: I vil sagtens kunne få et godt anlæg ud af 2 HP-10W og et par tweetere og en TA2020.

icon_smile.gif

Selvfølgelig bygget i rigtig dimensioneret kabinet med refleks.

Så de to tweeters som Viktor linker til skal også med? Hvad gør de godt for? Og er det nemt at kæde sammen? Som du nok kan fornemme er jeg ikke helt på dupperne hvad de rigtige dimensioner (og reflekser) er? Vi forestiller sådan set bare at lave den 15-20 cm dybere end nødvendigt med ca. 10 cm for oven og for neden. Og desuden lave separate rum til højtalerne? Men vi vil prøve at gå efter HP-10W'erne så!
Link to comment
Share on other sites

Reply To: Første projekt Hvis du ikke har tweeter på vil det lyde som en subwoofer uden højtalere ved siden af - altså ikke lyde særlig godt :) Monacor tweeterne skulle være nogenlunde lige til at slutte til. Jeg har ikke så godt forstand på kabinetudregninger, så der må jeg være dig svar skyldig.

Link to comment
Share on other sites

Reply To: Første projekt Flabet. :) Haha. Et eller andet sted tvivler jeg lidt på, at du gjorde det før han oprettede den her tråd og viste dig dem på DBA. Men nu skal jeg være sød .. :lol: Anyways. Fik du så dem begge for 300,- eller pr styk?

Link to comment
Share on other sites

Reply To: Første projekt

[b]

emil2

[/b]: Flabet.

Haha. Et eller andet sted tvivler jeg lidt på, at du gjorde det før han oprettede den her tråd og viste dig dem på DBA. Men nu skal jeg være sød ..


Arh, det er nok ikke utænkeligt han også har søgt HP10W på DBA, taget i betragtning at jeg har anbefalet dem tidligere end denne tråd startede :P
Link to comment
Share on other sites

Reply To: Første projekt ja det kunne meget vel virke sådan, men helt seriøst, vi har haft kig på dem i et stykke tid. (og jeg er sgu glad for at vi bestilte dem i dag!!). sorry. jeg vi skulle slippe 500 for dem begge, så vi er glade :) det virker godt nok virkelig flabet, det kan jeg godt se. wah

Link to comment
Share on other sites

Reply To: Første projekt

[b]

viktor

[/b]: Hvis du ikke har tweeter på vil det lyde som en subwoofer uden højtalere ved siden af – altså ikke lyde særlig godt

icon_smile.gif

Monacor tweeterne skulle være nogenlunde lige til at slutte til. Jeg har ikke så godt forstand på kabinetudregninger, så der må jeg være dig svar skyldig.

Okay :) Så man smider bare tweeterne igennem basenhederne og så ind i forstærkeren? Ang. kabinetudregninger, hvem skal man så have fat i? Vi kan godt overleve det ikke er PERFEKT, men det skal heller ikke være forfærdeligt :) - Og dhjortshoej! Flabet :-( - Men alternativt kan vi vel bare tage dem fra norge
Link to comment
Share on other sites

Reply To: Første projekt En lille update: Vi har besluttet os for følgende: - TA2020 - 2 stk. MPT-005 eller HT-30 (Hvilken tweeter mener i?) - 2 stk. P-Audio HP-10W Disse komponenter vil vi lave i følgende opsætning: h%C3%B8jttalerops%C3%A6tning.png - Hvad skal vi være opmærksom på i vores valg af delefilter? Ingen af os er kendt i den form for elektronisk verden. Vil i måske anbefale en parallel eller serieforbindelse i stedet? - Vi håber på at kunne sætte et par solceller til: Accubescherming op Zonne-energie 15W Til batteriet bruger vi et fra marinetorvet. Der bliver sat polsko på hvorefter forstærkerens forsyning bliver sat direkte til polskoene. Idéen med solcellerne skulle være at sætte dem direkte til polskoene også. Derudover skulle der anskaffes adaptere til mobiltelefoner/ipod/iphone opladning. (1 til 3 adapter evt.). Batteriet er 12 V, 65 Ah. Kabinettet bygges af krydsfinér. Kabinetudregninger søger vi stadig assistance til. Har i nogen kommentarer? Vi er meget interesseret i hjælp.

Link to comment
Share on other sites

Reply To: Første projekt MPT-005 diskanten er en piezo-enhed, der ikke kræver delefilter da modstanden i enheden bliver for høj i de laveste frekvenser. man kan med andre ord sige at et piezohorn i princippet har et indbygget højpass-filter. hvis i anvender MTP-005 kan i derfor parallelkoble den med HP-10w og spare delefilteret væk.

Link to comment
Share on other sites

This thread is quite old. Please consider starting a new thread rather than reviving this one.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

Festivalanlaeg.dk bruger egne cookies samt cookies fra tredjepart til statistik, indholdsoptimering, præferencer og målrettet indhold fra Festivalanlaeg.dk. Tredjepart kan anvende cookies til målrettet markedsføring. Ved at klikke "I Accept" giver du dit samtykke. Læs mere om Festivalanlaeg.dk's We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..