Jump to content
Festivalanlæg dk

Vores anlæg, teoretisk set.


jonatan
 Share

Recommended Posts

Hej Alle Så er forberedelserne så småt igang til dette års festival og derfor skal anlægget da opgraderes, men eftersom jeg dog selv ikke er alvidende på området (faktisk langt fra), kunne det være awesome hvis nogen af jer seje typer kunne se på listen, om det går op. Vi har et budget på rundt regnet 2000 kroner til forbedringer, og vi regner med at genbruge kabinettet, batterierne og muuuuuuuligvis vores bilradio (Clarion, 4*45W) fra sidste år, derfor vil den primære investering være de fire højtalere (Xsound GTX-2 6*9) som skal udskiftes. Indtil videre har jeg haft dem her i kikkerten http://caraudiosecurity.com/shop/product/products_id/8824.html , da de har en høj følsomhed,og vi derfor (så vidt jeg har forstået) ikke skal bruge mange watt "pr. mængde larm". Giver det nogenlunde mening, eller er der andre højtalere som er bedre til nogenlunde samme pris. Jeg er bare ikke helt sikker på hvad "minimum 70W RMS" betyder? Vil det sige at jeg skal finde en forstærker som har 70W, 4 ohm i udgangene? (I givet fald, kunne man ikke parallelforbinde højtalerne i par og så bruge en forstærker med 140W 2ohm i udgangene?) Er der ellers andet som er anbefalelsesværdigt at se på?

Link to comment
Share on other sites

Reply To: Vores anlæg, teoretisk set. Glem at om bilhøjtalere og bilforstærkere. Det sutter røv og batteri. Find et fornuftigt og billigt PA byggesæt på nettet og køb en klasse D forstærker, enten den herinde til 400 eller en par af dem på nettet til en 50'er (et par fordi I så har en i reserve hvis uheldet skulle være ude.

Link to comment
Share on other sites

Reply To: Vores anlæg, teoretisk set. Tak for de hurtige svar. :) Det vil jeg virkelig gerne, men tror hverken at mine økonomi eller forstand rækker til at skulle bygge det fra scratch. Så vidt jeg kan se så er bilradioens forstærker en MOSFET, som jeg jeg har fået at vide er digital, og derfor ikke bruger ligeså meget strøm som en A/B forstærker. Men hvad er et fornuftigt/billigt PA-sæt/hvor finder jeg sådan et? link?

Link to comment
Share on other sites

Reply To: Vores anlæg, teoretisk set. Måske skulle du lige google lidt først, så ville du hurtig finde ud af at MOSFET (metal–oxide–semiconductor field-effect transistor) bare er en transitor type. Og at Clarion kun laver headunits med klasse A/B forstærkere. Det var med din pengepung i tankerne at jeg anbefale et byg-selv kit fra nettet. Det er din eneste mulighed med dit budget for at få noget fornuftigt du bliver glad for ikke behøver at skifte ud hvert år.

Link to comment
Share on other sites

Reply To: Vores anlæg, teoretisk set. http://www.thomann.de/dk/eminence_kappapro_15lf.htm bygget ind i http://billfitzmaurice.com/T48.html med et par kraftige hjul under den, du kan bruge 2 af dem her http://www.harald-nyborg.dk/p3636/gaffelhjul-125mm-fast og to af dem her http://www.harald-nyborg.dk/p3633/gaffelhjul-125mm-m-bremse.., så bygger du en extra kasse oven på den med 4 http://www.thomann.de/dk/monacor_mpt_016.htm Også sådan en her http://www.ebay.com/itm/4-100W-TK2050-TP2050-Tripath-D-class-Amplifier-Board-10V-30V-/160767558390?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item256e7e42f6, med 2 af kanalerne i parallel forbindelse på titan 48'eren.. Der er bygget en der ligner denne her i Roskilde, og den spiller ret godt. Den kommer til at koste 2500 kr + - lidt. Køb evt nogen billige håndtag i IKEA til at sætte på siderne :)

Link to comment
Share on other sites

Reply To: Vores anlæg, teoretisk set. Haha Cool! B) Fuck hvor er I dog nice! Tak for hjælpen :) Tre hurtige spørgsmål dog: 1) Så Sub'en skal sættes i 2 kanaler på en gang og så skal Piezoerne deles om de sidste to kanaler (parallelforbundne)? 2) Hvad med delefiltre (og hvad gør de helt nøjagtigt)? 3) Kan ikke se hvilke frekvenser piezoerne har, hvor meget dækker sådan nogle typisk (og kan det passe at de er så billige)?

Link to comment
Share on other sites

Reply To: Vores anlæg, teoretisk set.

[b]

Anders Hegner

[/b]:

http://www.thomann.de/dk/eminence_kappapro_15lf.htm

bygget ind i

http://billfitzmaurice.com/T48.html

med et par kraftige hjul under den, du kan bruge 2 af dem her

http://www.harald-nyborg.dk/p3636/gaffelhjul-125mm-fast

og to af dem her

http://www.harald-nyborg.dk/p3633/gaffelhjul-125mm-m-bremse..

, så bygger du en extra kasse oven på den med4

http://www.thomann.de/dk/monacor_mpt_016.htm

Også sådan en her

http://www.ebay.com/itm/4-100W-TK2050-TP2050-Tripath-D-class-Amplifier-Board-10V-30V-/160767558390?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item256e7e42f6

, med 2 af kanalerne i parallel forbindelse på titan 48?eren.. Der er bygget en der ligner denne her i Roskilde, og den spiller ret godt. Den kommer til at koste 2500 kr + – lidt. Køb evt nogen billige håndtag i IKEA til at sætte på siderne

icon_smile.gif
den løsning lyder ikke til at blive vellydende da Titan 48 er en bundkasse. En Dj plejer typisk at indstille delefilteret til at lade subben spille fra 100 hz og nedefter. udendørs ved jeg ikke om det er lidt anderledes? men at lade den spille i mellemtoneregistret er helt hul i hovedet. Monacor MPT 016 er piezodiskanter og spiller derfor kun diskantlyde fra mellem 3,5-25kHz. der vil således være et kæmpe hul i lydbilledet mellem ca. 250Hz-3500Hz hvor en mellemtone plejer at spille. hvis man vil have et horn til også at spille mellemtone går det ikke med et Bandpass Horn som titan48, istedet skal det være et bagladet horn. en bedre løsning til jonatan vil efter min mening være at købe nogle færdige PA-højttalere og så sætte dem på deres vogn eller på nogle stativer. hvis man bruger stativ kan man f.eks trække højttalerkabler til en separat kasse med batterier og forstærker som man sætter i ly hvis der bliver regnvejr. her er nogle højttalere der har været linket til nogle gange: Behringer B215XL Eurolive eller Kustom KSC215H sådan et par højttalere vil sammen med en TK2050 + en dc/dc 12v-24v converter, spille rigtigt godt op uden ekstra bundkasser. dette er fra mit synspunkt den letteste og billigste løsning. jonatan skriver jo også at han langt fra altvidende på området. så at kaste sig ud i at bygge hornhøjttalere er nok lige lidt for svært hvis ikke man har erfaring med at arbejde med træ og højttalerkomponenter. hvis du vil bygge selv vil jeg råde dig til at bygge boominatoren alle snakker om, her får du med garanti det bedste resultat. Der er noget uvurderligt og fedt ved at have bygget noget selv. :)
Link to comment
Share on other sites

Reply To: Vores anlæg, teoretisk set. det vil jeg godt høre før jeg tror det.. har fundet en side der tester titan48: http://audioroundtable.com/ProSpeakers/messages/489.html Titan28v.jpg dvil våge at påstå at bundkasse ikke egner sig til at spille mellemtone. det kan godt være at der rent fysisk kommer lidt lyd ud, men med ekstremt svingende linearitetskurve.

Link to comment
Share on other sites

Reply To: Vores anlæg, teoretisk set. det vil jeg gerne høre før jeg tror på det. denne her test af titan48, fra denne hjemmeside viser at følsomheden bliver lavere og ret svingende frekvenskurve efter a. 200Hz. Titan28v.jpg har aldrig hørt et pandpass-horn spille mellemtone. jeg har selv bygget en hornhøjttaler til roskilde 2011, der ligner dette princip lidt, bortset fra at det er et bagladet horn, der tillader at spille mellemtone med en nogenlunde linearitet. linearitet er vigtigt i mellemtoneområdet. se her.. men at lade titan48 fungere som både bas og mellemtone har jeg svært ved at tro på kan lyde godt.

Link to comment
Share on other sites

Reply To: Vores anlæg, teoretisk set. Den der er bygget i Roskilde er vidst også et 186 horn fra speakerplans, kan kun sige at jeg ikke syntes det lød forfærdeligt, hvis du kommer til Roskilde open træffet i år, så kan du hører det der :)

Link to comment
Share on other sites

Reply To: Vores anlæg, teoretisk set. det bliver jo lidt i retning af påstand mod påstand. jeg ved ikke hvad du har hørt, men hvis det er gennem en telefon du har hørt det, vil jeg mene at du ikke har hørt det objektive lydbillede af systemet. det vil sikkert kunne spille højt, med meget bas og diskant, men med lav eller ingen mellemtone. jovist man vil stadig kunne høre at det er musik, men det vil altså bare ikke rigtigt lyde godt kun med en sub-bass-kasse og diskanter alene, uden at skulle være den der dikterer hvad der er god lyd.. jeg kan ikke stå inde for at anbefale det setup til jonatan, da den titan48 bedst egner sig til at supplere fullrange-højtalere. en titan48 vil f.eks. være et glimrende valg til at supplere et sæt to-vejs pa-højttalere som en subwoofer med lavpassled omkring 100-150Hz.

Link to comment
Share on other sites

Reply To: Vores anlæg, teoretisk set. Mente da jeg hørte om opsætningen over telefonen, da jeg så kom op og hørte det spille blev jeg først rigtig overrasket :) Men ville da også mene at et par fullrange højtalere ville lyde betydeligt bedre med en titan eller 186.

Link to comment
Share on other sites

Reply To: Vores anlæg, teoretisk set. Må også give hifibanditten ret her - titans kombineret med tweetere alene kan umuligt lyde specielt godt??? DR250 og Titans sammen er til gengæld et rigtig vildt setup. Vi har 2 Jack12 med i år (og forhåbentligt også 2 titans). Den kombination er dog kun til camps der måler efter at spille op til over 200 mennesker. Det er alt for meget besvær, vægt og penge til dem der "bare" vil lave et anlæg til bare at spille deres egen camp op og til hygge - der er boominateren det bedste. Det holder jo heller ikke hvis alle camps har horn-systemer med derud - aaaalt for meget larm.

Link to comment
Share on other sites

This thread is quite old. Please consider starting a new thread rather than reviving this one.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

Festivalanlaeg.dk bruger egne cookies samt cookies fra tredjepart til statistik, indholdsoptimering, præferencer og målrettet indhold fra Festivalanlaeg.dk. Tredjepart kan anvende cookies til målrettet markedsføring. Ved at klikke "I Accept" giver du dit samtykke. Læs mere om Festivalanlaeg.dk's We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..