Jump to content
Festivalanlæg dk

En masse spørgsmål!


Morroklump
 Share

Recommended Posts

1. Vil to af disse solceller kunne trække en boominator? (http://www.electrozone.dk/9241) 2. Vil et voltmeter som dette virke i et boominator setup? (http://www.dealextreme.com/p/2-2-lcd-digital-panel-voltmeter-with-blue-backlight-7-2-20v-36147) 3. Jeg regner med at en laderegulator vil være at fortrække når der er solceller i mit setup, hvad skal man se efter? (Jeg har fundet denne, er den god nok? http://stratosol.dk/product/phocus-laderegulator-cm-04-31/) 4. I forhold til tweeters, hvad skal jeg så se efter? Jeg ved at jeg skal ha fat i noget piezo. Jeg har bestilt 4x PA-10w, hvad vil virke bedst sammen med disse? Jeg har fundet 2 frem jeg kigger på, hvilke vil i anbefale, hvis i ikke skulle tænke økonomi. (http://www.discoworld.dk/product_info.php?products_id=2000 & http://www.discoworld.dk/product_info.php?products_id=9948) 5. Jeg ser at i har anbefalet at smide en modstand ind mellem tweeter og low/mid enheden. Jeg har også set at i anbefaler at den er mellem 33 go 47 ohm, men hvad mellem det virker bedst? Disse modstande er nogle jeg skal ud og købe, da jeg ik lige har sådan nogle sjovere på lager, og jeg føler det unødigt at købe alt for mange. 6. Hvordan sættes modstanden ind i systemet? Klippes ledningen bare og så sættes modstanden ind imellem? 7. Skal man have nogen form for sikring med ind i solcelle kredsløbet, eller er det nok med en mellem batteri og forstærker?

Link to comment
Share on other sites

Reply To: En masse spørgsmål! Hey! Hermed svar på et par af dine spørgsmål: 1) Ja, de kan bruges, hvis du sætter dem i serie (de er på 8 volt og du skal op på ca. 15-16 volt for at kunne lade et 12-voltsbatterie ordentligt.), de står til at levere ca. 5 watt hver og det er mere end rigeligt til din boominator, hvis du kører med en T2020-amp. - Men 450,- per stk. er ALT for meget! Du kan få den slags meget billigere på eksempelvis ebay! 10 watt solceller skal ikke koste mere end 200,-... 2) Ja, det vil virke. Men du skal nok overveje at indsætte en afbryder, så det ikke står og bruger strøm, når du ikke har behov for at se spændingen (tror ikke, det bruger så meget, men der er ingen grund til at den står og lyser om natten) 3) Laderegulator er altid at foretrække. Men stratosol er notorisk også ret dyr. Jeg købte en 10A laderegulator på ebay for en halvtredser - det er noget kina-lort, men i et setup som dit betyder det ikke så meget (ved godt, at Viktor er af en anden holdning...). For øvrigt kan du bruge laderegulatoren som batteribeskyttelse, så du ikke skader dine batterier ved at aflade dem for 'meget' 4,5 & 6) Jeg er ikke ekspert, vi må håbe nogle af de andre herinde har et bud... 7) Sikringer kan man sjældent have for meget af. Jeg vil sige, at en 5A sikring mellem solcelle og laderegulator og en 10A sikring mellem batteri og forstærker skulle kunne gøre det.. Håber, det kan bruges, sig til, hvis du skal bruge nogle forslag.. Magnus

Link to comment
Share on other sites

Reply To: En masse spørgsmål! Jeg har lidt samme spørgsmål som dig, så det kunne være for fedt hvis en ekspert (Saturnus, Phaedras) lige kom på banen! Især det omkring sammensætning af mid-range og tweeter.. Er sgu ret meget i tvivl omkring hvilke modstande, der skal bruges og hvordan man skal sætte det sammen.

Link to comment
Share on other sites

Reply To: En masse spørgsmål! 4: MPT'eren er hvad er brugt mest, så tror den ville være at foretrække. :) 5: De anbefaler et område indefor modstande, da det er forskelligt hvad folk synes lyder bedst. En modstand koster ikke alverden, så tag et køb et par og prøv dem, og vælg så den du synes lyder bedst. :) 6: Lyder meget korrekt. Jeg er ikke ekspert i det, så vi må håbe en af de to kommer forbi. ;) haha.

Link to comment
Share on other sites

Reply To: En masse spørgsmål!

[b]

emil2

[/b]: 4: MPT’eren er hvad er brugt mest, så tror den ville være at foretrække.

icon_smile.gif

5: De anbefaler et område indefor modstande, da det er forskelligt hvad folk synes lyder bedst. En modstand koster ikke alverden, så tag et køb et par og prøv dem, og vælg så den du synes lyder bedst.

icon_smile.gif

6: Lyder meget korrekt. Jeg er ikke ekspert i det, så vi må håbe en af de to kommer forbi.

icon_wink.gif

haha.

Det var ikke sådan ment dude :) Tak!
Link to comment
Share on other sites

Reply To: En masse spørgsmål! MPT-001 er de diskanter jeg anbefaler hvis man absolut ikke vil betale de DKK120 de rigtige Motorola originaler koster. Og hvis man vil spare penge så køb dog direkte hos Monacor hvor de koster en helvtredser. Metalfilmsmodstandene der skal bruger koster den astronomiske pris af 4 kroner stykket. Enten køb begge dele og eksperimentér, eller sats på det ene eller den anden værdi.

Link to comment
Share on other sites

Reply To: En masse spørgsmål! Motorola originaler: Og ja, de sælger til Danmark, enten gennem http://www.shopusa.se/ (eller lignende) eller direkte http://www.adelcom.net/MOTOROLA_ksn1001a.htm http://www.martinsoundpro.com/item.asp?id=340 Monacor kopier (de eneste kopier af en fornuftig kvalitet jeg har fundet i de sidste 12 år) http://www.monacor.dk/produkter/hoejttalerenheder-padiskant/vnr/110470/ http://www.thomann.de/dk/monacor_ksn_1001.htm

Link to comment
Share on other sites

Reply To: En masse spørgsmål! Jeg ved ikke om det er mig, der er en total kegle, men jeg er simpelthen bare i tvivl når det gælder sammenkobling af højttalerne.. Hvordan jeg forbinder i serie og parallel og hvornår jeg skal gøre hvad. Eksempelvis når jeg skal sætte højttalerne sammen i en boominator så jeg kan koble det på forstærkeren med en + og en - pol. Og hvor modstandene præcist skal sættes. Imellem hvilke komponenter osv. Nogen der gider skære det lidt ud i pap så jeg også kan få bygget en ordenlig boominator til Ros 2012?! Og sorry jeg bruger din tråd Morroklump. :)

Link to comment
Share on other sites

Reply To: En masse spørgsmål! Jaman, ksn1001a stikker 11.5mm ud, dvs sige den er fuldkommen plan med forpladen når den er monteret bagfra ;) (hvilket også er meningen). Hvis man brugte ksn1005a ville den jo stikke ud over forpladen. Det eneste man skal bruge er et 76mm kopbor hvilket er det samme som man skal bruge til hullerne i midterafstivningen.

Link to comment
Share on other sites

Reply To: En masse spørgsmål! Forfanden Saturnus, igen reder du mig ;) 1000-tak! Nu mangler jeg sådanset bare at postdanmark igen får gang i futterne så jeg kan modtage mit udstyr <3 magnusgottlieb du må meget gerne sende nogle forslag til de ting du snakker om, tænk ik så meget på budget, men på kvaliet! :)

Link to comment
Share on other sites

Reply To: En masse spørgsmål! Hey Morroklump Det kan godt være, at jeg tog munden lidt for fuld - jeg kan ikke lige finde et 10watt-solcellepanel til en fast pris på 200,-. Men du kan prøve at byde på nogle af dem, der er på ebay.de (solcellemarkedet i Tyskland er ret godt kørende hvorfor priserne også er billige - selv købte jeg 3 x 100 watt solceller inkl. fragt for 2700 kr.).. Her er et 10-watt panel til ca. 335 kr. inkl. fragt : http://www.avaloid.de/product_info.php?info=p707_Solarmodul-10W-Polykratallin-Solarpanel-Solarzelle-Photovoltaik-12V-PV-AV-SOL10.html Her er en auktion, som du med lidt held kan vinde, hvis du byder 20-25 eur... http://www.ebay.de/itm/10Watt-Solarpanel-Solarmodul-12V-12-Volt-MONOKRISTALLIN-/260997064145?pt=Solaranlagen&hash=item3cc4a325d1 Den type solceller, jeg foreslår, kommer i en ramme til montering, hvorfor de kan være lidt svære at bygge ind i din boominator. Men omvendt kan det også være en fordel, at den er ekstern, så du kan sætte den op på dit telt eller des lignende og få mere sol.. Mht. laderegulator kan du også slippe ret billigt på ebay. Eks. den her kina-model til ca. 100 kr inkl fragt: http://www.ebay.de/itm/Solar-Regler-Laderegler-CMP-Solarladeregler-10A-12V-24V-/270942500050?pt=Solaranlagen&hash=item3f156e74d2 eller lidt dyrere (og i højere kvalitet): http://www.ebay.de/itm/10A-SOLAR-LADEREGLER-12V-24V-SOLARREGLER-SOLARPANEL-NEU-/270937981984?pt=Solaranlagen&hash=item3f15298420

Link to comment
Share on other sites

Reply To: En masse spørgsmål! Jeg takker! :) Jeg tror, jeg tager de solceller, som jeg selv fandt, de er fede da de ikke er i ramme og derfor nemt kan sætte PÅ boominatoren ;) Mht. laderegulator, skal man så bruge en eller 2? Kan solcellerne sættes til den samme? og skal sikringen sidde før eller efter laderegulatoren? :)

Link to comment
Share on other sites

Reply To: En masse spørgsmål! Forstås. Det er også lækkert at have i een enhed. Men gør alligevel dig selv den tjeneste og undersøg, om ikke man kan få billigere paneler til indbygning. 900 kr. for 10 watt paneler lyder stadig som ret meget. Hvis du køber dem, du selv foreslår, skal du sætte dem i serie (så de giver ca 16 volt) og så er det nok med een laderegulator. Sikringen er egentlig mest bare for at batteriet ikke bliver beskadiget ved kortslutning og skal sidde mellem laderegulator og batteri. Håber, det kan bruges

Link to comment
Share on other sites

Reply To: En masse spørgsmål! Hej Alle. Selv så jeg vist saturnus anbefale dette solpanel: http://shop.conrad.nl/auto/onderhoud-en-pechhulp/loodaccus-acculaders/accu-beveiliging-en-onderhoud/855360.html Er det ikke en rigtig god løsning til et roskildeanlæg? Jeg er bare i tvivl om hvorvidt der følger batteriklemmer til direkte montering på batteriet med. Nogen der kan tyde hollandsk? :-) Har jeg ret når jeg siger at dette solpanel er dyrt, men nemt, og at man skal bruge 2 af dem, for at oplade et 12v 70Ah forbrugsbatteri?: http://www.harald-nyborg.dk/p5541/vedligeholdelseslader-sol-275

Link to comment
Share on other sites

Reply To: En masse spørgsmål!

[b]

soderberg

[/b]: Igen, min pointe var at for en med ingen erfaring med dette, lyder det nemt, men kan ikke se hvordan det skal gøres da jeg ikke kender til komponenterne

. Ved knap nok hvordan en elektriker muffe fungerer eller dens funktion


Gå ned og køb en stribe muffer, de kan klippes i stykker.. Hvis det ikke giver mening hvordan den virker når du står med den i hånden, tror jeg det bliver meget svært for os at hjælpe dig ;)
Link to comment
Share on other sites

Reply To: En masse spørgsmål! kan ikke se om det med solpanelet er rigtigt tilkoblet, men flyt evt. sikringen til forstærkeren hen til det røde kabel tæt på batteriet, så sikrer du dig også imod at noget går galt ved cigarstikket. vil tro at en 5-7,5A fladsikring ved batteriet er passende hvis ikke i skal koble en elkoger til cigarstikket eller noget i den retning?

Link to comment
Share on other sites

This thread is quite old. Please consider starting a new thread rather than reviving this one.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

  • Hvem er online?   0 Members, 0 Anonymous, 0 Guests (See full list)

    • There are no registered users currently online
×
×
  • Create New...

Important Information

Festivalanlaeg.dk bruger egne cookies samt cookies fra tredjepart til statistik, indholdsoptimering, præferencer og målrettet indhold fra Festivalanlaeg.dk. Tredjepart kan anvende cookies til målrettet markedsføring. Ved at klikke "I Accept" giver du dit samtykke. Læs mere om Festivalanlaeg.dk's We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..