Jump to content
Festivalanlæg dk

Hvilke højtalere?


smspies
 Share

Recommended Posts

Hey, jeg har påtaget mig opgaven at lave vores anlæg til Roskilde i år Vores budget er på ihvertfald 8500kr Og indtil videre er det her på inkøbslisten: http://www.marinetorvet.dk/visprodukt.asp?ProduktID=1129 Batteri: 650kr http://roskildeopen.staging.wpengine.com/blog/forstaerkersalg-pa-hjemmesiden Forstærker: Ved ikke hvor meget Roskilde Open drenge kommer til at sælge den for men jeg har fundet den til 325kr http://www.harald-nyborg.dk/merinfo.asp?varenr=9977&Grp=&n=10 Trækvogn: 350kr http://www.av-cables.dk/lydkabler/phono_kabel/phono_til_minijack/high_quality_minijack_til_2xphono_kabel_1_5_m_702_da.html JackStick: 89kr Og så har jeg læst at den her også er en god idé http://viewitem.eim.ebay.dk/CE8-Fiio-E5-portable-headphone-earphone-amplifier-AMP/180627431571/item Amplifier: 228kr Vi skal selvfølgelig også bruge noget træ til at bygge kassen, men er ret overbevist om at jeg kan få det gratis. De dele der er blevet linket til her bliver ca. 1650kr Dvs vi har 6850kr tilbage til højtalere. Og det her I kommer ind i billedet, jeg har simpelthen ingen idé om hvilke højtalere jeg skal købe. Vi vil gerne have en fin bas og god lyd, så kan I hjælpe mig med at finde det bedst mulige til 6850kr? På forhånd tak!

Link to comment
Share on other sites

Reply To: Hvilke højtalere? Når I har så mange penge tilrådighed synes jeg det ville være tosset ikke at bygge et solcelleanlæg af en art! Altså I kan jo sagtens få et fint anlæg med en TA2020 amp, men synes da I skal bevæge jer ud I en 2050. Så kan I få noget mere lyd ud af anlægget i hvert fald. Dermed opgrader måske jeres batteri. Få fat i noget lys I kan hænge op. :) Jeg er ikke selv eksperten på området, men hvis I har sat de penge af til det, så prøv at find nogen solceller, der kan holde jeres anlæg igang. Jeg har selv læst en masse tråde her på siden og er på den måde blevet meget klogere mht solceller, forbrug og forstærkere. Mads

Link to comment
Share on other sites

Reply To: Hvilke højtalere? Kan du ikke prøve at forklare lidt hvad målet med setup'et er? Vil I holde store fester? Eller er det bare til jer selv i lejren (omkring 20 mennesker)? Det er jo nogle af overvejelserne man skal gøre sig :)

Link to comment
Share on other sites

Reply To: Hvilke højtalere? Som viktor siger, skal i holder de vilde fester eller skal i bare hygge i lejren? Hvis i vil holde halv store fester, så køb sådan en fætter her http://www.ebay.com/itm/4-100W-TK2050-TP2050-D-class-Audio-Amplifier-Board-/230776345964?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item35bb57956c og smid den i 24 volt enten med to serie forbundet 12v batterier, eller med en converter som denne http://www.ebay.com/itm/DC-12V-24V-15A-360W-Step-up-DC-DC-Convertor-Module-/370499995226?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item564385465a. Hvis i selv kan bygge i træ, så er jeres muligheder store, et lille eksempel kunne være : 2x http://www.speakerplans.com/index.php?id=hd15horn og 2x http://billfitzmaurice.com/OmniTop15.html Hvis i bare vil købe færdigt bygget, så skal i have lidt flere penge op af lommen hvis det skal være til små store fester.

Link to comment
Share on other sites

Reply To: Hvilke højtalere?

[b]

Anders Hegner

[/b]: Hvis i selv kan bygge i træ, så er jeres muligheder store, et lille eksempel kunne være : 2x

http://www.speakerplans.com/index.php?id=hd15horn

og 2x

http://billfitzmaurice.com/OmniTop15.html


Det er lidt løst skrevet "at kunne bygge i træ". Kan alle jo - men det er sgu ikke alle der kan bygge et hornkabinet.
Link to comment
Share on other sites

Reply To: Hvilke højtalere? Så ville jeg lave en boominator, men lige forøge størrelsen på midterrummet lidt, så du kan smide et større batteri i :) Og med alle de penge smider du bare nogle solceller på også - så har I strøm til hele ugen. Hvad angår lys kan I bruge LED-bånd. De er geniale til formålet! Indkøbslisten ville være: 4 x P.Audio HP10W 4 x piezo tweetere 1 x TA2020 forstærker 1 x LED-bånd (Frivilig) 1 x soundcontroller til lyset Træ 2 x solceller ca. 5000, måske 6000. Har ikke lige regnet på det. Vi starter snart et website op, hvor vi kommer til at forhandle LED-bånd til gode priser, så det kan du afvente mere info om her den næste uges tid :)

Link to comment
Share on other sites

Reply To: Hvilke højtalere? Jeg synes personligt at lyset er ligeså vigtigt som lyden - jeg hader at sidde i mørke og ikke kunne se en skid :) Ja, det skal bare samles. Tag et kig på Boominator sketchup'en og mål de forskellige dele op :)

Link to comment
Share on other sites

Reply To: Hvilke højtalere? Hvis i har 8500kr at gøre godt med, ville jeg personligt vælge at dimensionere til noget der er større end en ta2020. dine venner forventer måske også lidt mere med det budget. en ta2020 spiller fremragende, men er ikke tilstrækkelig som festforstærker selvom man har meget effektive højttalere. først ville jeg starte med at opgradere til en tk2050 sammen med en 12-24v converter. Som højttalere kan i vælge at bygge en boominator, eller købe nogle PA-højttalere. fordelen ved at vælge PA-højttalerne, udover at det er den letteste løsning hvis man er bange for tømmerlus, er at i efter festivalen også kan bruge dem til at spille god lyd indendørs til fester osv, hvorimod boominatordesignet mere er dedikeret og designet til at spille udendørs og derfor ikke går helt så dybt. derudover holder PA-højttalere prisen lidt bedre hvis i vil videresælge dem engang? hvis i vælger PA-højttaler alternativet skal i gå efter de højttalere med højst mulig følsomhed (dB/1w/1m) helst over 96dB/1w/1m. og i 4-ohm. et par eksempler: Peavey PV 115 +Cover Bundle Peavey PV215 (yderst badass højttaler!) Kustom KSC215H har aldrig hørt den, men den er billig, har 30dages money back + 3 års garanti... en let løsning til lys som jeg har i mit anlæg er denne lille dims fra thansen til 10kr samt en vandtæt LED-strip, så kan i vælge at lade lyset blinke i takt til musikken eller bare lade det være tændt om aftenen, da lyset næsten ingen strøm bruger i forhold til lysstyrken. den grønne model lyser med flest lumen (den lyser helt vildt kraftigt!) det jeg har foreslået til jer skal ikke ses som en kritik af de andres foreslag, men er et alternativ hvor der er lagt mere fokus på at i kan spille højere, men til gengæld må betale prisen for et højere strømforbrug. som jeg lige hurtigt kan regne ud vil i med et 75Ah forbrugsbatteri kunne spille for fuld smadder og lade lyset være konstant tændt i (0,8*75Ah*12V)/(36W(tk2050+converter)+24W(5meter led-strip)) = 12timer. uden lyset kan i spille i ca 20timer på max volume. ved lav volumen står der her at den kan spille i ca 6 gange længere tid. jeg kan anbefale dette batteri fra biltema på 110amperetimer. kig under Fritid og campingvogn. så får u masser af "juice" til at spille i lang tid.

Link to comment
Share on other sites

Reply To: Hvilke højtalere? Nu skal jeg ikke gøre mig klog på det men jeg ville da formode at en korrekt bygget Boominator holder prisen ganske glimrende. Den holder i hvert fald til stort set hvad som helst, og selv min gamle prototype fra 2005 spiller fint selv efter at have været på 7 Roskilder og 5 andre festivaller. Og så har den patina som bare...

Link to comment
Share on other sites

Reply To: Hvilke højtalere? Det er også nogle gode forslag hifibanditten har, men jeg mener nu stadig at boominatoren er et bedre valg, når det bare er til egen lejr og ikke så meget til fest - men det kan jo også være at Spies allerede er ved at genoverveje prioriteringerne :) En boominator kan sagtens sælges til det den koster at lave, ville jeg mene - hvis altså det har betydning :)

Link to comment
Share on other sites

Reply To: Hvilke højtalere? Jeg vil holde med hifibanditten her. Med det budget ville jeg klart også gå efter noget større, dog måske mest kun forstærker-vis. Altså køb en TK2050 og enten to batterier eller en converter. Det med køb af PA-højtaler i stedet kan han også have ret i. Og det var da utrolig billigt lys.. Har du prøvet det selv, hifibanditten? Har du evt en video med det?

Link to comment
Share on other sites

Reply To: Hvilke højtalere? på en side som hifigalleri.dk har hjemmebyggede højttalere og forstærkere desværre bare sværere ved at holde prisen sammenlignet med hvad udgifterne har været at bygge det. sælgerne kommer med helt urealistiske bud, og det ender med at de aldrig kan få det solgt, selv efter mange måneder. måske er det fordi de ikke kan videresælge den kærlighed og passion der opstod mellem dem og deres højttalere, fordi de selv byggede dem i garagen om natten og nøje havde overvejet alle de små detaljer osv? :) Saturnus, du har dog måske ret i at en boominator på roskildeopen.staging.wpengine.com, med en flot finish, holder prisen bedre da den ikke er så "undergrund" her. alle her kender jo boominatoren næsten som et brand. og brands har bare lettere ved at blive solgt igen på et brugtmarked.

Link to comment
Share on other sites

Reply To: Hvilke højtalere? Det er korrekt at hjemmebyggede højtalere sjældent opnår en god pris men det er hovedsagligt fordi man som køber ikke ved hvad man får medmindre det er bygget efter et kendt design som for eksempel en Boominator. Og så skal jeg lige huske at sige at det IKKE er tilladt at tjene på salg af en færdigbygget Boominator. Det beder jeg alle respektere. Hvis folk er villige til at betale mere end delene koster og en rimelig kompensation for arbejdsindsats beder jeg om at man donerer resten til velgørenhed. Grunden er at samtidigt med at jeg besluttede ikke at ville producere Boominatoren med salg for øje, ville jeg gerne sætte en tyk streg under at formålet med den skulle være kilen i døren til at få unge mennesker til at blive interesseret i at forstå, lære og lave ting selv. Det er noget der har givet mig utroligt meget glæde gennem årene. Og det synes jeg også andre skal opleve. Glæden ved at have gjort noget selv er uvurderlig som jeg også siger i Boominator interviewet.

Link to comment
Share on other sites

Reply To: Hvilke højtalere? Jeg ville jo mene at man skulle lade være med at bruge alle pengene. Der er jo ingen grund til at overspendere, hvis man kan blive stærkt tilfreds for det halve. Så kan man bruge flere penge på Bajere og sprut! :)

Link to comment
Share on other sites

Reply To: Hvilke højtalere?

[b]

Emil

[/b]: Og det var da utrolig billigt lys.. Har du prøvet det selv, hifibanditten? Har du evt en video med det?

jeg har en video, optaget med lortekamera og lortemikrofon fra 2011 hvor der var en ta2020 i. nu sidder der en tk2050 i den. LED-strippen, der sidder i hornmundingen, er kun på 1meter og købt til overpris på elektronik-lavpris.dk men jeg er næsten sikker på at den er identisk med den fra ebay, specifikationerne er i hvert fald helt ens. i dagslys ser det måske ikke ud af det helt store men i mørke skal jeg love dig for at det lyser kraftigt! forestil dig 5meter led-bånd i stedet... wow! musiksensoren trækker op til 3 ampere(36watt), så det kan sagtens gå.
Link to comment
Share on other sites

Reply To: Hvilke højtalere? Det virker ikke som om at i har lyst eller kan bygge det vilde i træ selv :P Et eksempel på noget færdigt bygget kunne være 1x http://www.ebay.com/itm/4-100W-TK2050-TP2050-D-class-Audio-Amplifier-Board-/230776345964?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item35bb57956c 1x http://www.ebay.com/itm/DC-12V-24V-15A-360W-Step-up-DC-DC-Convertor-Module-/370499995226?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item564385465a 1x http://www.thomann.de/dk/the_box_pro_achat_118_b_stock.htm 2x http://www.thomann.de/dk/behringer_eurolive_b215xl_b_stock.htm pris 6200 kr med fragt, oveni skal lidt kabler og nogle batterier.. Og dette anlæg kan også bruges efter festivalen til privat fester osv.. Og det skal nok kunne spille en god lejr op :D Med hensyn til batterier, så send en privat besked til mig.

Link to comment
Share on other sites

Reply To: Hvilke højtalere? Jeg synes bare personligt at det er vanskeligere at få et 2.1 system med ekstern subwoofer til til at lyde rigtigt godt musikmæssigt, sammenlignet med normal stereo. hvis ikke man indstiller subwooferen helt korrekt angående delefrekvens, niveau og ikke har en kraftig forstærker med høj dæmpnings-faktor, der kan kontrollere membranen og give en stram bass. det er måske bare mig der lyder negativ og har fået min dømmekraft ødelagt af at høre på alle de der anlæg med store subwoofere (sikkert også bil-basser), der bare buldrer og brummer løs med slap, rungende og ukontrolleret bas, så alt hvad de spiller lyder af grød.. men det er jo en subjektiv smagssag. det kræver i hvert fald en minidsp for at komme til at lyde ok. der er dog chance, da det er en PA-enhed. jeg synes at der i år er kommet en tendens til at alle vil have kæmpe bundkasser på deres anlæg, men lidt glemmer hvad et par store effektive PA-højttalere med 1 eller 2 15" basser hver reelt kan levere af lydtryk, også så det kan mærkes i brystet. Behringer Eurolive B215XL er dog meget praktiske, da de ikke vejer mere end 17.6kg stykket.. tror også det er dem roskilde-open har..

Link to comment
Share on other sites

This thread is quite old. Please consider starting a new thread rather than reviving this one.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

  • Hvem er online?   0 Members, 0 Anonymous, 1 Guest (See full list)

    • There are no registered users currently online
×
×
  • Create New...

Important Information

Festivalanlaeg.dk bruger egne cookies samt cookies fra tredjepart til statistik, indholdsoptimering, præferencer og målrettet indhold fra Festivalanlaeg.dk. Tredjepart kan anvende cookies til målrettet markedsføring. Ved at klikke "I Accept" giver du dit samtykke. Læs mere om Festivalanlaeg.dk's We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..