Jump to content
Festivalanlæg dk

Recommended Posts

Hej folkens. Vi er en gruppe drenge, der skal lave et anlæg til en camp i Dream City (Jam Camp). Formålet med vores camp er, at man kan komme og jamme på instrumenter, som skal køre igennem det anlæg vi skal bygge. Her snakker vi om guitar, bas, keys og vokal. 

Vi kender et live/party-band der mangler et pa anlæg, og som derfor gerne vil købe højttalerne efter Roskilde. Budgettet er derfor rimelig højt (omkring 5000-10000) Vores tanker har været på 2 stk titan 48 og et par omnitop 12. 

Da vi kommer til at bo i dreamcity, behøver anlægget ikke at være mobilt, og vægt har heller ingen betydning.

Men vi har lige et par spørgsmål:

- Er Titan 48 et par gode bundkasser til live instrumenter, eller skal vi helller kigge efter cubo 15?

- Er 2 Omnitop 12 nok til at kunne følge med et par Titan 48, og er Omnitop både mid og top range?

- hvad vil prisen være for materialer og enheder til til 2x Titan 48 og 2x Omnitop12?

 

Håber i kan hjælpe os!

Hilsen Jam Camp

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hold dig opdateret på nyheder fra Canopy Sound - smid et like!


Har I prøve at lave et budget? Har svært ved at forestille mig to Titan 48 og to OT 12 for under 10.000 kr. Især hvis det skal være godt træ og de "fede" enheder.
Omnitop 12 er toppe, og skal spille sammen med sub(s). I skal nok ikke være bekymret for, om toppene kan følge med bundene. Toppene spiller absurd højt, I kunne godt have 4 stk Titan 48 under.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg har brugt ca. 2800kr pr. Titan48 jeg har bygget, grundet jeg bruger Klasse A 12mm krydsfinér i birk. Jeg valgte også de gode drivers, nemlig Kappalite 3015LF. Så i skal regne med 5600kr til 2 subs hvis de skal være fede, og omkring 1800kr pr. omnitop12? Det vil sige 3600. Forstærker til det hele: GM-D8604, 1800kr. 

 

Subs: 5600kr

Toppe: 3600kr

Forstærker 1800kr

11.000 kroner lige der. Så er der træ til selve konstruktionen af jeres anlæg, ca. 1000kr. Ledninger, sikringer, batterier samt måske noget lys, 1600kr

13600kr :) 

Det er dog også med topkvalitets træ, men det er det værd! (alle beregninger er MEGET rough. Lav selv beregninger til præcis det i vil bruge i jeres toppe/subs samt lys/ledninger/batterier/træsort osv. for et præcist budget). 

 

Måske i skulle bygge 2x Cubo15 og 2xOmnitop12? Så spar lidt på lys osv. her i år, så næste år kan i udvide jeres lys og muligvis 4xCubo15. 

Edited by vesthardt

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tak for de hurtige svar, det er for fedt!

Jeg har lige lidt flere spørgsmål.. ;)

Skal man seriøst bruge 1000 kr på træ pr. Titan? Jeg har ingen anelse om hvor meget betydning kvaliteten af træet har for lyden, men synes det lyder af lidt meget?

Hvilke enheder bruger man til Omnitoppen?

Og er Titan og Omnitop gode til "live" lyd, altså lyd fra instrumenter, og hvor mange mennesker vil dette setup kunne spille op, hvis man ikke befinder sig på Roskilde, men derimod indenfor med fx en Lab forstærker?

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg ved ikke om titan bruger 18mm, men selv 18mm har jeg aldrig stødt på det til over 1000 kr pladen. På Bygmax koster en 18mm birkekrydsfiner B/BB WBP 789 kr. Vi har brugt en 18 mm støbefiner til en 400-500 kr og det fungerer fremragende. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Titan er 12mm. 

Og ja, kvaliteten af træet har betydning. Det er specielt noget der er vigtigt i en subwoofer, hvor du vil have et materiale så stift som muligt, så der afsættes minimal energi i træet. Vibrationer i et kabinet virker absorberende og bass-performance forringes deraf, hvis der ikke bruges gode materialer. Det værende sagt, så kan man altså godt bygge dem i fyr, som er noget billigere, uden at det har fatale konsekvenser (jeg byggede mine i fyr, og de lød stadig fremragende). Det vigtigste er sådan set bare at man er grundig og får lavet et kabinet uden leaks :) 

Og du kan næsten ligeså godt regne rundhåndet med tallene, for der vil altid være lidt uforudsete udgifter, som du ikke lige havde forudset :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja og afhængig af hvor brede du laver Titan48 skal man bruge ca. 2 plader til hvert kabinet. Lavede mine 50cm brede og brugte lige over 2 plader pr styk. Så jo, til Titan48 kan du sagtens komme op på de 1000kr for træ pr. styk. Du kan dog godt spare, fyret som viktor nævner lyder som en god løsning. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tror vi følger rådet fra Viktor med at bruge fyr. :)

Jeg har hørt at jo bredere man bygger dem, jo bedre lyder de. Og da det ikke skal bygges på en vogn, er størrelsen jo ikke et problem. Så hvor bredde er største?

Og er der nogle der ved, hvor mange mennesker dette setup ca. kan spille op, hvis man befinder sig indenfor med en fx Lab forstærker?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Du kan bygge single cabs med 15" drivers  helt op til 36" ekstern bredde, eller 91,44cm brede. Men sørg for at du får paneler med en helt lige overflade (uden hulninger ved knaster osv.) da det gør performance meget værre. Ifølge billfitzmaurice.com er 2 kabinetter nok til 300 mennesker, men det er indendørs. Så regn med omkring 100-150 :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg tror ikk de bliver så brede, vi skal jo også lige kunne få dem igennem en dør ;)

Men som sagt skal anlægget efter Roskilde primært bruges til live-optrædelser indenfor. Kan omnitoppene godt følge med titanerne der? Og kan Titan godt gå dybt nok ned til en bas og stortromme?

Og til sidst, kan det passe at man skal bruge, Eminence Beta-12A-2 til Omnitop 12? http://www.thomann.de/dk/eminence_beta12.htm

Tak for alle de hurtige svar, det er virkelig lækkert! 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

 • Hvem er online?   0 Members, 0 Anonymous, 5 Guests (See full list)

  There are no registered users currently online

 • Similar Content

  • By Hvimsen
   Hej festivalanlæg.
   Jeg har lige prøvet at måle min forstærkers forbrug med et multimeter koblet til i en serieforbindelse. Jeg bruger forstærkeren Gmd 8604 som brugte 1,1 A i tomgang, da jeg så skruede helt op inkl. bassboost (dog uden high gain) med en Fiio A3, viste multimeteret til at starte med 5-6 A, men da der kom ekstra bas på røg tallene helt op på 15-17 A. Derefter slukkede det hele og jeg turde ikke forbinde multimeteret igen. (multimeteret kan vidst max måle 10 A). Anlægget spiller heldigvis endnu. Udover forstærker har vi koblet LED-lys og en usb-oplader til batteriet. (det hele er parallelforbundet til batteriet, dog får LED-lysene og usb-opladeren både + og - helt oppe ved forstærkeren. Altså ledningerne til usb-opladeren og LED-lyset er forbundet direkte ind i forstærkeren ved + og -). Batteriet målte jeg til 12,5 V lige inden og efter det her stunt, målte jeg det til 13,35 (og det altså et AGM 150 Ah, købt sidste år). Det hele tog ikke mere end ca. 15 sek.
   Vores setup er:
   Forstærker : Pioneer Gmd-8604
   1 Cubo 15 ext (enhed: kappa LFA 15) - Brokoblet på den ene kanal (med lpf)
   2 x Behringer eurolive 212XL som er parallelforbundet og brokoblet på den anden kanal. (med hpf)
   Jeg har læst mig til herinde at forstærkeren ikke burde trække mere end ca. 5,5 A, er der nogen der kan se hvad der er galt? Eller forklare mig hvorfor anlægget trækker så meget? 
    
   På forhånd tak.
   Mvh. Johannes
  • By Camp Diablo
   Hej FA.
   Sælger en 1850 bundkasse m. Enhed, da den bare står og samler støv.
   Den spiller skidegodt, men den passer desværre ikke ind i mit setup i år. Det skal dog siges at den blev lidt customized dengang den blev lavet for at passe ind i anlægget, så målene er ikke helt efter tegningen.
   Så er der også en Hertz HCP 5D, som sagtens kan trække en god bund og to toppe.
   Så er der 2 Cubo 18, de spiller også vanvittig godt, men har besluttet mig for at køre med 15” i år. Det er omega 18 Pro C enheder. De er 2 år gamle.
   Der har ved alle horn været fokus på lyd og et rimeligt finish.
   Byd
   mvh 
   Diablo

  • By Emil2112
   Hejsa
   Vi har været på Festival de sidste par år, men føler bare ikke rigtigt for det længere. Så vi sælger vores anlæg. Vi har ingen faste priser men vær endelig ikke bange for at komme med et bud.
   Højtalerne spiller super godt, og vi har været meget glade for dem.
    
   BFM DR250 x2 (Toppe)
   Cubo 15 tommers (bunde)
   GM-D8604 (forstærker vi har brugt den til vores toppe)
   GM-d8601 (forstærker, vi har brugt den til vores bunde)
   Traktor trailer 148x282 fungerede fint til vores anlæg. Vognen er nem at trække og vejer ikke specielt meget.
    
    
   Kan kontaktes på
   Minihansen1@gmail.com
   24 87 37 65 


  • By chris2511dk
   Hej alle.
   Jeg ligger inde med to Piezo diskanter med modstanden 8 ohm på hver, en mellemtone på 8 ohm og en 12" bas på 8 ohm. Mit spørgsmål lyder, hvordan i vi foreslå jeg forbinder enhederne, hvis jeg ønsker at forbinde dem alle til en enkelt kanal på en forstærker? Jeg ligger nemlig pt inde med en 1 kanals forstærker fra Sure, men er dog lidt i tvivl om hvordan enhederne skal forbindes, for at opnå det bedste resultat. Jeg har selv forsøgt at forbinde diskanterne i serie, og mellemtonen + bassen i serie, og så paralelforbinde de to serieforbindelser med hinanden, men dette var ikke med stor succes.
   Det næste er så, at jeg overvejer at skaffe mig en to kanals forstærker i stedet for den fra Sure, hvor jeg så har tænkt mig at køre bassen på den ene kanal med et lowpass filter, og mellemtone og diskanter på den anden kanal. Men inden jeg bevæger mig ud i dette, hvordan vil i så foreslå at forbinde mellemtonen + diskanterne på den ene af kanalerne på den evt nye to kanals forstærker?
   Jeg kunne alternativt også købe en 4 kanals forstærker som kan brokobles, så bassen kan brokobles på to af kanalerne, mellemtonen på en enkelt kanal og de to diskanter på en enkelt kanal. Vil i anbefale denne løsning?
    
   Håber mine forklaringer giver mening!
   På forhånd tak
   - Chris
  • By Jhk
   Hej
   Jeg sælger to gange Titan48 med Kappalite 3015lf enheder. Pris: 5500kr afhentet
   Yderligere en monoforstærker, Pioneer GM-D8601. Pris: 900kr 
   Alt brugt et år på Roskilde og ved enkelte fester.
   Mvh
×
×
 • Create New...

Important Information

Festivalanlaeg.dk bruger egne cookies samt cookies fra tredjepart til statistik, indholdsoptimering, præferencer og målrettet indhold fra Festivalanlaeg.dk. Tredjepart kan anvende cookies til målrettet markedsføring. Ved at klikke "I Accept" giver du dit samtykke. Læs mere om Festivalanlaeg.dk's We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..