Jump to content
Festivalanlæg dk

Solceller til vores anlæg


bart
 Share

Recommended Posts

Hey allesammen :) Til dem der har fulgt med i vores post omkring valg af træ - så ved i nok at vi er en flok tøser på mere eller mindre bar bund :D Saturnus skal dog have et kæmpe tak for hans tålmodighed - og vi tror nu at vi er rimelig godt rustet til at bygge selve anlægget - på alle punkter pånær solceller :) Vi har en boominator dog med en amp9 basic og 2 batterier i serie så vi har 24 volt :=) Derudover kommer der noget telefon lader og noget på ! Vores batterier har 75 ampere timer - så vi kan jo ikke spille for evigt :) og vi skal derfor have nogle celler på alægget :) Hvilken laderegulator skal vi bruge til 24 v og vores 2 batterier ? og hvor mange watt skal vore solceller være på ? :) og hvordan sikrer vi os at vi ikke får over 27 v som vores forstærker kan klare når vi lader med cellerne ? :) håber i kan hjælpe os :) Med venlig hilsen Camp Mummitroldene! <3

Link to comment
Share on other sites

Reply To: Solceller til vores anlæg Efter en smule kiggen rundt omkring på nettet har vi fundet ud af at vi nok skal have 2x 50 watts solceller... men de er så store ? :( kan man slet ikke få nogle paneler med så mange watt der kan sidde på en boominator ? Skal siges at vores er 125 cm lang og ikke 90 som den originale :)

Link to comment
Share on other sites

Reply To: Solceller til vores anlæg Jeg skulle mene at batteriet aldrig vil give 27 v, da i højst sandsynligt sætter cellerne til batteriet og ikke til forstærkeren :) Så de 27 volt skal i ikke bekymre jer om. http://www.phocos.com/product_charge_controller.html <- Laderegulatorer jeg har set anbefalet på nettet. Find dem evt. på eBay ved søgning på "phocos " (afhængigt af hvad i ønsker) Ang. Watt er jeg også selv på bar bund med mit anlæg, så kigger lige med her! :-)

Link to comment
Share on other sites

Reply To: Solceller til vores anlæg

[b]

Hannah Petersen

[/b]: Efter en smule kiggen rundt omkring på nettet har vi fundet ud af at vi nok skal have 2x 50 watts solceller… men de er så store ?

kan man slet ikke få nogle paneler med så mange watt der kan sidde på en boominator ? Skal siges at vores er 125 cm lang og ikke 90 som den originale


I så fald ville i skulle opfinde noget der ikke findes endnu.. Det mest efficiente kommercielle solpanel har en efficiens i omegnen af ca. 140w/m2 og da i kun har 0.375m2 så har i kun overflade til 52,5w - og det ville kræve et meget dyrt tilpasset panel. Hvis i vil lade så meget så bliver i nødt til at gå på kompromis med størrelse og ydelse - i har plads til ca et 15w panel på en boominator. Større paneler vil kræve at i laver en form for ladestation i jeres lejr med panelerne fastmonteret som mange camps gør nu om dage..
Link to comment
Share on other sites

Reply To: Solceller til vores anlæg ^Jamen så blev vi jo allerede en hel del klogere :D Vi har som sagt 24 volt =2x 75AH forbrugsbatterier i serie og så en amp9baisc... og der ville 15 w - vel være fuldstændig ligegyldigt eller hvad? Vi har ikke så megen forstand lige på dette område - så hvad ville du foreslå at vi gjorde ? :)

Link to comment
Share on other sites

Reply To: Solceller til vores anlæg Så vidt jeg har forstået er der ikke noget minimumskrav til antal watt. Det vil altid hjælpe lidt - og kan måske udligne eventuelle mobilopladninger. Correct me if i'm wrong :)

Link to comment
Share on other sites

Reply To: Solceller til vores anlæg ^Det er selvfølgelig rigtig nok :) Men læste mig til at vores forstærker brugte 36w pr kanal ved fuld volumen - det er 144 w i timen ved fuld smadder :P Det er noget langt fra de 15 watt - desværre :( men du har ret - lidt vil det jo altid give :) Vi har selv kigget på noget alla dette.... http://www.ebay.co.uk/itm/80W-2-40W-12V-folding-mono-solar-panel-15A-controller-legs-clips-/200749396490?pt=UK_Gadgets&hash=item2ebd98b20a Det ville bare være så rart hvis det fyldte noget mindre - så det hele ligesom var samlet - og man ikke skulle have 2 ting med sig hver gang

Link to comment
Share on other sites

Reply To: Solceller til vores anlæg Du har læst forkert de ca. 35-36W er ved fuld blæs i alle kanaler samtidigt. amp9basic bruger ca. 35W ved fuld blæs i 24V. Det er fest niveau. Ved lavt niveau bruger den ca. 5-10W (10W hvis vi regner med at der også skal lades mobiler osv. op), også i 24V. Jeres batterier varer altså omkring til 41 timer ved fuld blæs hvis vi kun aflader dem 80%. Eller 144 timer ved lavt niveau (inklusiv opladninger). Hvis man siger at man gennemsnit bruger fest niveau ca. 6 timer om dagen, og lavt niveau ca. 12 timer, og at den er slukket ca. 6 timer vil man på en normal dag bruge 330W. Da I har 1440W i alt svarer det til 4,4 standardforbrugsdag. Et 15W sol panel fanger vel i snit omkring 2/3 af nominel effekt under de forhold som gør sig gældende her, og det gør den i ca. 6 timer om dagen. Så i alt ca. 60W total på en dag. Hvis I trækker det fra standardforbruget så er i nede på ca. 270W forbrug per dag og altså 5,3 dag. Hvis I har en switch til 12V mode om dagen vil den bruge halvt så meget strøm der altså ca 5W, og det tager ekstra 60W af forbruget. Så er der til næsten 7 dage. Og sidst, hvis I skider på det og kører batterierne døde (husk at genopliv dem igen lige efter festivalen ellers kan i bare smide dem ud) så er der jo 1800W istedet for 1440W også kan du køre ovenstående beregninger igen.

Link to comment
Share on other sites

Reply To: Solceller til vores anlæg ^så lyder det jo pludselig noget mere overskueligt :) jeg forstår dog ikke, hvordan den kun kan bruge så lidt watt? Der står på 41hz at den har: Output 4x50W at low distortion, 4x100W peak Det må da minimun være 200 watt for alle 4 kanaler så ? eller hvor går vi galt henne ? :)

Link to comment
Share on other sites

Reply To: Solceller til vores anlæg Okay :) hvilke celler skal vi gå efter ? Nogen sagde anamorfe da de også skulle virke i dårligt vejr imens andre foreslog monocrystaline - hvad er bedst ? :) og hvad hedder de celler uden ramme ? <3

Link to comment
Share on other sites

Reply To: Solceller til vores anlæg

[b]

viktor

[/b]: Gå efter amorfe. Monokrystalliske virker kun i solskin, og det har vi ikke for meget af i Danmark

icon_sad.gif
Kunne du lige prøve at uddybe dette svar? Hvad er forskellen på amorfe og monokrystalliske osv.? Det har jeg netop ikke kunne finde.
Link to comment
Share on other sites

Reply To: Solceller til vores anlæg ^som jeg nævnte før så genererer amorfe solceller også strøm når det er overskyet :) op mod hele 40% så vidt jeg har forstået :) hvorimod de andre kun virker når solen skinner

Link to comment
Share on other sites

Reply To: Solceller til vores anlæg

[b]

Hannah Petersen

[/b]: ^som jeg nævnte før så genererer amorfe solceller også strøm når det er overskyet

icon_smile.gif

op mod hele 40% så vidt jeg har forstået

icon_smile.gif

hvorimod de andre kun virker når solen skinner

Bum! Det overså jeg. Hvor anskaffer man sådanne amorfe solceller fra tyskland hvis det skylde hver? Hvad er keyword i søgning? :-)
Link to comment
Share on other sites

Reply To: Solceller til vores anlæg Jeg aner det virkelig ikke :( Har søgt i flere timer på Ebay nu :( kan kun finde monokristalin og polykristalin paneler :( desuden har de allesammen ramme :( Nogen der kan hjælpe lidt ? :) Både med laderegulator og solceller ? :)

Link to comment
Share on other sites

Reply To: Solceller til vores anlæg

[b]

Hannah Petersen

[/b]: Jeg aner det virkelig ikke

icon_sad.gif

Har søgt i flere timer på Ebay nu

icon_sad.gif

kan kun finde monokristalin og polykristalin paneler

icon_sad.gif

desuden har de allesammen ramme

icon_sad.gif

Nogen der kan hjælpe lidt ?

icon_smile.gif

Både med laderegulator og solceller ?

icon_smile.gif
Du må endelig skrive det hvis du finder nogle! ;)
Link to comment
Share on other sites

Reply To: Solceller til vores anlæg De kan desværre kun fås i China eller USA - så kommer der desværre told på samt post danmark gebyr :( amorphous lyder til at være keyword at søge på, men stort set intet kommer frem, hverken fra UK eller tyskland :( er de virkelig så "sjældne" ? og i så fald - kan en monokristalinsk så bruges i stedet ? :( Syntes det er rigtig mange penge for at hente dem hjem fra USA nemlig :(

Link to comment
Share on other sites

Reply To: Solceller til vores anlæg Amorfe solceller har den halve temperaturkoefficient hvilket betyder at når overflade temperaturen på panellerne når over ca. 45 grader (hvilket er let da de er sorte og naturligvis står direkte i solen) et mono/poly panel ca. 0,2W per grad mens armorfe kun mister 0,1W per grad. Så hvis det er poly/mono paneller er det en idé at montere dem højt da de så bliver kølet ned af vinden. Amorfe solceller har den halve effektivitet ved direkte optimal solindstråling men den dobbelte effektivitet under mindre optimale solforhold, f.eks. overskyet, i morgen- og aftentimerne, og hvis solceller ikke er viklet korrekt mod solen. Amorfe solceller behøver ikke vikles 30 grader op ad mod syd, og skal heller ikke drejes i løbet af dagen for at få det optimale ud af dem. Hvorfor bruger man så mono/polykrystalinske paneller. Det burde man heller ikke herhjemme. Mono/poly paneller er bedst syd for (eller nord for) 45. breddegrad. Heroppe nordpå ved 55. breddegrad er amorfe langt overlegne. Især til brug som vores.

Link to comment
Share on other sites

This thread is quite old. Please consider starting a new thread rather than reviving this one.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

  • Hvem er online?   0 Members, 0 Anonymous, 3 Guests (See full list)

    • There are no registered users currently online
×
×
  • Create New...

Important Information

Festivalanlaeg.dk bruger egne cookies samt cookies fra tredjepart til statistik, indholdsoptimering, præferencer og målrettet indhold fra Festivalanlaeg.dk. Tredjepart kan anvende cookies til målrettet markedsføring. Ved at klikke "I Accept" giver du dit samtykke. Læs mere om Festivalanlaeg.dk's We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..