Jump to content
Festivalanlæg dk

DC-DC converter til bluetooth modul - ground loop?


Eiser
 Share

Recommended Posts

Hej FA :)

Jeg har et Bluetooth Receiver Board fra Sure i min Boominator, som jeg har haft kørende på sit eget 9V-batteri for at undgå ground loop.

Da batterierne hurtigt dør, og er besværlige at skifte, overvejer jeg at forsyne boardet direkte fra mit 12V-batteri (der også forsyner forstærker), og tænkte om en DC-DC step down converter fra 12 til 9V måske ville afhjælpe ground loop. Nogen, der ved om det er tilfældet :)? Eller har andre smarte løsninger til at få strøm i sin Bluetooth Receiver?

Link til board: http://store3.sure-electronics.com/apt-x-bluetooth-4-0-audio-receiver-board-wireless-music-stereo-for-iphone-pc
Link til evt. converter: http://www.ebay.co.uk/itm/SN9F-Car-Charger-Converter-12V-To-9V-2A-18W-DC-To-DC-Buck-Step-Down-Module-/121216372839?hash=item1c390f1067:g:m1MAAOxygj5Sh0mE

Mvh Christian

Link to comment
Share on other sites

Hej Christian, 

Jeg har længe haft samme problem som dig og jeg har prøvet flere forskellige metoder.

Som du selv skriver, var den nemme løsning at smide et 9v batteri på bluetooth modulet, men det holder ikke i længden. 

Jeg fandt så ud af at der var noget som hedder en ground isolator købt over Bekendt.dk. Sådan en består af nogle 1:1 spoler som overfører lyden og fjerner fælles ground. Du sætter den imellem dit lyd output og din forstærker, og al støjen forsvinder. Problemet jeg havde med disse ground isolatorere var at lyden blev betragteligt ringere. Så øv..

Jeg har sidenhen læst en del op på problemet, og lader til at være et "ground loop"-problem som kan løses med ordentlig "power decoubling". Jeg har derfor lavet et lille print med to kondensatorer og en modstand, som jeg sætter imellem se 12 volt og mit bluetooth modul. 

Det fjerner stort set al den elektroniske støj. Hvis du er interesseret laver jeg gerne en til dig, og sender hvis du vil betale fragten ?

Mvh. Emil Jacobsen 

Link to comment
Share on other sites

 • 3 years later...
On 5.5.2016 at 12:26, solidgeek said:

Jeg har derfor lavet et lille print med to kondensatorer og en modstand, som jeg sætter imellem se 12 volt og mit bluetooth modul. 

Det fjerner stort set al den elektroniske støj. Hvis du er interesseret laver jeg gerne en til dig, og sender hvis du vil betale fragten ?

Ved godt at det er et par år siden i snakkede om dette, men jeg har kæmpe problemer med støj og feedback i mit aller første højtaler-byggeri. Efter lidt søgning på nettet har jeg fundet frem til at det nok er ground-loop der er problemet, og 2 batterier er ikke en løsning. Jeg er derfor meget interesseret i at købe en løsning af dig eller selv lave den ud fra et skema. Håber virkelig at du kan hjælpe. Det drejer sig om en 12v-boominator, indeholdende et sure bluetooth modul og en maxamp 20.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Victor Folting said:

ground-loop der er problemet,

Brug en isoleret converter. Jeg bruge selv en 12v til 5v isoleret transformer, og problemet er fuldstændigt væk. 

Hvis dit bluetooth kører 12 volt, så burde denne kunne klare den. Selvom den kun er rated til 2 watt.. 

https://www.conradelektronik.dk/p/tracopower-tmh-1212s-dcdc-omformer-print-12-vdc-12-vdc-165-ma-2-w-antal-udgange-1-x-157184

Link to comment
Share on other sites

16 minutes ago, Alex said:

Brug en isoleret converter

Tak! og man skal ikke bruge andre dele? Har set en video på Youtube, hvor det bliver fikset med en converter, en induktor i serie forbindelse og en capacitor i parallel, men jeg ved ikke noget om disse slags komponenter, så det ville jeg ikke til at rode mig ud i.

Hvis converteren er det eneste nødvendige, kan jeg så bede om en udspecificering af, hvordan den skal forbindes? Den har jo lidt flere end 4 pins. 

Link to comment
Share on other sites

Okay tak. Der står i datasheet at den kun har en efficiency på 82%. Findes der en, der er bedre? Gør ikke noget hvis man kun kan få den fra kina. 

Og den monteres bare direkte mellem batteri og bluetooth modul right?

Sorry jeg spørger så meget, men jeg ved ikke hvad et ground-loop er😅

Link to comment
Share on other sites

Ja okay det er selvfølgeligt rigtigt. Jeg køber bare den.

Skal jeg egentligt bruge en converter for hvert modul jeg har koblet til batteriet udover forstærkeren? f.eks. gps, batteri/AC relæ, strøm til lys i knapper osv? Eller er det kun bluetooth modulet der laver larmen?

Link to comment
Share on other sites

33 minutes ago, Victor Folting said:

Ja okay det er selvfølgeligt rigtigt. Jeg køber bare den.

Skal jeg egentligt bruge en converter for hvert modul jeg har koblet til batteriet udover forstærkeren? f.eks. gps, batteri/AC relæ, strøm til lys i knapper osv? Eller er det kun bluetooth modulet der laver larmen?

Det er kun bluetooth. Husk at den her converter har en meget lav udgangseffekt, så det er kun meget små ting, som du kan drive med den. Jeg ved ikke, hvor meget strøm det Sure board har brug for, men jeg tænker det burde gå. Ellers skal du have fat i en kraftigere model :) 

Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, Victor Folting said:

Altså der står det her i modulets datasheet:

Jeg kunne ikke forestille mig, at den bruger så meget strøm, men den eneste måde at være sikker på, er ved at måle det. Alternativt skal du finde en kraftigere converter 😊

Link to comment
Share on other sites

This thread is quite old. Please consider starting a new thread rather than reviving this one.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

 • Hvem er online?   0 Members, 0 Anonymous, 6 Guests (See full list)

  There are no registered users currently online

 • Similar Content

  • By Raben
   Jeg søger en usb lader 12v --> 5v med voltmeter samt et bluetooth 4.0 board, som passer til en halfinator.
   Gerne i Kbh.

   Hit me up.
  • By .Simon
   Hej FA
    
   Det er efterhånden lang tid siden, at jeg har lavet et opslag her på siden - og for den sags skyld også lang tid siden jeg har bygget noget. Da jeg nu er faldet lidt på plads efter flytning osv. har jeg fået tid til at sætte fokus på mit 'halfinator-projekt' jeg startede for snart et år siden. Derfor laver jeg dette opslag, da I før har været yderst hjælpsomme. 
   Her ses min tidligere tråd: 
    
    
   Halfinatoren er i grunden færdig, spiller fint og alt er godt, men der er flere ting, jeg godt kunne tænke mig at forbedre:
   Først og fremmest har jeg ingen måde at lade højtaleren op på nuværende tidspunkt. Dernæst har jeg heller ingen måde at se spændingniveauet på batterierne - eller mulighed for at lade telefonen op gennem højtaleren. Til sidst kunne jeg godt tænke mig at tilføje bluetooth til højtaleren, af praktiske årsager.   
   Til at løse disse problemer har jeg nogle forskellige ting:
   Bluetooth Receiver Board  USB-Lader + Voltmeter Cigar-stik Jack-stik (hun)  
   Hvordan jeg skal implementere disse ting, har jeg nogen idé om, men jeg er bestemt ikke sikker i min sag.
    
   Opladningsproblemet
   Jeg ville lodde cigarstikket direkte til batteriet og købe en lader som denne, men jeg er meget i tvivl om det er den rigtige måde at gøre det på. Har ingen intentioner om at få en solcelle koblet på så jeg forestiller mig at en laderegulator er irrelevant?
    
   Spændingsniveauproblemet
   Her ville jeg bare lodde den kombinerede USB-lader og voltmeter til hhv. plus og minus, og det er jeg rimelig fortrøstningsfuld ved. Ret mig hvis jeg tager fejl.
    
   Bluetoothproblemet
   Dette problem er hvor skoen virkelig trykker tror jeg. Jeg forestiller mig at jeg skal skifte mit nuværende jackstik ud med de købte, også herefter forbinde bluetoothboardet til den og til batteriet også burde det virker? - Altså ideen er at når der sidder et Jack-stik i, skal højtaleren spillen via det input. Sidder der derimod ikke noget i, skal den automatisk spille fra inputtet fra bluetooth. Her føler jeg virkelig at jeg kunne bruge en god gennemgang. Hvis nogen har erfaringer med det Jack-stik jeg har købt, om det virker og i så fald hvordan det skal forbindes.
    
   Jeg håber i vil være behjælpelige som altid.
   De bedste hilsner
   Simon
    
    
    
  • By fred7847
   Hej.
   Jeg er interesseret i at sælge min boominator, hvis den rette pris byder sig. 
   Den er som følgende: 
   Specs: 
   MaxAmp20 2 stk 7,2 aH batteri Sure hifi bluetooth 4.0 APTX modul Solcelleregulator med ekstern solcelle eller mulighed for 230v via 8-tals-stik.  10W solcelle (ekstern) GPS-tracker LED-lys rundt om enheder, som styres med fjernbetjening Automatisk skift mellem bluetooth og AUX, når kabel tilsluttes.  30x30x100 cm  Giv bud. Giver gerne mere information og flere billeder!
    
   Mvh. Frederik
  • By solidgeek
   Hej folkens!
   Sidste sommer var jeg til et par fester ude på landet, den ene i en skovpavillon og den anden i en stor baghave. Da festerne var udendørs, og den nærmeste stikkontakt var længere væk en vores længste forlængerledningerne, var manglen på god høj musik katastrofal. Jeg vil ikke se samme potentielt gode fester ende ud i følsom sludder kl. midnat pga. manglen på musik i år, så for et par måneder siden satte jeg mig for at bygge et transportabelt lydsystem. Et lydsystem som skulle kunne sparke en fest igang, uanset stedet! 
   Det har været en utrolig sjov og spændende udfordring, og jeg er utrolig stolt over hvad jeg har fået bygget, så det vil jeg altså lige dele med jer 
    
   Anlægget indholder:
   Lyd og forstærker
   2 * SP-252PA 10" 150 Watt bass-enheder fra Monacor 1 * DT-109 80 Watt diskant også fra Monacor 1x300 Watt Class-D forstærker fra Sure Electronics Et bluetooth modul (APT-X Bluetooth 4.0) også fra Sure Electronics Tonekontrol til at justere bass, diskant og volumen Batteri og strømstyring
   2 * 12V 7,2Ah blybatterier i serie (tilsammen 24V) Volt- og amperemeter indbygget i batterikasse Step-down transformer 24V til 12V Kabinet
   Kabinettet er bygget i 12mm støbekrydsfiner, og på frontpladen er der med CNC-maskine fræset præcise huller og undersænkninger til højtalerne. Kabinettet er skruet sammen med træskruer og beklædt med aluminiumslister, kuglehjørner af stål og højtalerne er dækket med kraftige højtaler-gitre, for at opnå maksimal beskyttelse. 
    
   Anlægget spiller fantastisk, dyb bass og klar diskant, ved et rigtig godt højt lydniveau! Den har allerede vist sit værd til den første fest, hvor den spillede for fuld hammer i en times tid, og senere spillede i mere end 10 timer ved normalt fest niveau. I teorien kan den spille i over 30 timer, og det synes jeg sgu egentlig er meget godt  Hvad synes i? 


  • By Mortenv
   Jeg går med planer om at bygge en boombox som i første omgang skal bruges indendørs med mulighed for senere at lave en version med batteri ombord. Jeg har læst en del og efterhånden fundet de komponenter jeg vil bruge men jeg er i tvivl om der er noget jeg har overset så feedback ønskes. Mit mål er egentlig at spille så højt som muligt men stadig have en fornuftig lydkvalitet i en kasse som kan bruges til hygge og fester.
   Komponenter:
   Maxamp20
   Blueetooth modul - http://www.ebay.com/itm/Bluetooth-4-0-Audio-Receiver-Board-Wireless-Stereo-Sound-Module-for-Car-Phone-PC/171389334183?_trksid=p2047675.c100005.m1851&_trkparms=aid%3D222007%26algo%3DSIC.MBE%26ao%3D1%26asc%3D34293%26meid%3D94b84cdcc4a7475eb3e831b659923964%26pid%3D100005%26rk%3D1%26rkt%3D6%26sd%3D131589559892
   Mids - Dayton ND140-4 - http://www.daytonaudio.com/index.php/nd140-4-5-1-4-aluminum-cone-midbass-driver-4-ohm.html
   Tweeters - Dayton ND16F - http://www.daytonaudio.com/index.php/nd16fa-6-5-8-neodymium-dome-tweeter.html
   AUX Switch til at skifte mellem bluetooth og AUX - http://www.ebay.com/itm/5-Pcs-3-5mm-Headphone-Stereo-Jack-Socket-Chassis-Switch-with-nut-PCB-Panel-Mount-/251379772702?hash=item3a8766ed1e:g:YzIAAOxyFn9R5pCn
   12v til 5v converter til ovenstående
   Ting jeg er i tvivl om:
   Hvor mange ampere skal strømforsyningen kunne trække for at føde både amp og BT modul? Forestiller mig en 7 stykker men er der nogen som har et kvalificeret svar?
   Er en sikring nødvendig i dette setup idet jeg ikke har et batteri?
   Delefiltrene er jeg ikke sikker på hvordan skal opbygges. Jeg ønsker et så simpelt filter som muligt.
   Det skal lige tilføjes at jeg har lavet beregninger for kabinetstørrelse med et mål på Q omkring 1.
×
×
 • Create New...

Important Information

Festivalanlaeg.dk bruger egne cookies samt cookies fra tredjepart til statistik, indholdsoptimering, præferencer og målrettet indhold fra Festivalanlaeg.dk. Tredjepart kan anvende cookies til målrettet markedsføring. Ved at klikke "I Accept" giver du dit samtykke. Læs mere om Festivalanlaeg.dk's We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..