Jump to content
Festivalanlæg dk
Kehlet

Anskaffelse af ordenlig vogn

Recommended Posts

Hey!

Har set, at alle har nogle rigtig fede vogne med kæmpe dejlige hjul på en solid akse, som ser virkelig holdbare ud. Mit eneste spørgsmål er bare: Hvor finder i de vogne henne?!?! 
Jeg synes jeg har kigget alle steder, og jeg kan aldrig finde andre aksler en trailere eller andre hjul end dem fra biler. Hvis der er nogen som ved hvor sådan nogle findes, ville det være fedt!
På forhånd tak

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu ved jeg ikke hvad jeres budget er, men generelt er det svært at finde en af de større vogne billigt. Mit råd er at du er aktiv inde på DBA og bruger søgeord, som trækvogn, ponyvogn eller lign.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Har egentlig brugt det meste af budgettet på alt det sjove, så der er ikke synderlig meget tilbage! Ved du hvor svært det er, at bygge sådan noget selv?

Share this post


Link to post
Share on other sites

omkring 500kg værd af anlæg og gotteri. Tætpakket kommer det nok til at være 1,5 meter langt og 1 meter bredt. Men tænkte bare at jeg ville lede efter et ordenlig stel med gode hjul, og så tilpasse dimensionerne med en overplade

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 hours ago, madssdam said:

Jeg har sådan en her trækvogn http://www.ravendo.com/144104

nyrenoveret - nye lejer og bundplade. Har nogle aluminiumsstolper man kan sætte i hjørnerne, og så et beslag man kan vippe håndtaget op i og låse. Kunne godt finde på at sælge den.

Den befinder sig i Greve

Jeg kunne godt være interesseret hvis prisen overstiger Kehlets budget! Skriv endelig en pris :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 5/5/2016 at 00:33, madssdam said:

Jeg har sådan en her trækvogn http://www.ravendo.com/144104

nyrenoveret - nye lejer og bundplade. Har nogle aluminiumsstolper man kan sætte i hjørnerne, og så et beslag man kan vippe håndtaget op i og låse. Kunne godt finde på at sælge den.

Den befinder sig i Greve

Hvor har du skaffet fødder? Har ledt efter nogen der passede i hjørnerne i årevis

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 7/5/2016 at 02:04, Alfred said:

Hvor har du skaffet fødder? Har ledt efter nogen der passede i hjørnerne i årevis

http://trailer.dk/stoetteben-7/stoetteben-saet-700-mm-til-trailer-25.html

(Under menuen er punktet "Støtteben" hvor du kan finde dem i forskellige størrelser)

De fleste trailerforhandlere sælger støtteben + fødder som tilkøb. Der sidder 2xbolt-huller i klembøjlerne, som følger med, og så skal der bare bores et par huller i vognen. Effekten er til at måle på, men den giver ikke synderligt meget hvis ikke de kommer udover vognens bredde, og et fugtigt græsunderlag har sine udfordringer. Men helt klart et billigt tilkøb til at supplere sine luftgummidæk med for meget affjedring.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 5/5/2016 at 21:52, Kehlet said:

Har egentlig brugt det meste af budgettet på alt det sjove, så der er ikke synderlig meget tilbage! Ved du hvor svært det er, at bygge sådan noget selv?

Hey Kehlet

Jeg har selv for nogen år tilbage købt en 2x1 vogn af Promilleservice (efter de blev lukket ned) som var godkendt til 1500 kg.
Vi har haft nogen udfordringer med vognens aksel bredde (vognen er 105cm bred og hjul+aksel var 85 cm) fordi vi har bygget højere og højere (+lysbro). Og det ikke ville være optimalt hvis lortet væltede.. Derfor har vi haft støtteben og kontra-kabeltræk på bagsiden for at være på den sikre side.

Jeg ved ikke om du også vil have folk til at spasse rundt ovenpå, men vores vogn er bygget således at 8-10 mennesker kan stå på den, og derfor har jeg i år investeret i nye hjemmelavede aksler og 13" dæk. Hvis du har planer om at bygge opad og folk skal kunne stå på den så har jeg et løsningsforslag.

Først og fremmest skal du have en vogn med drejeaksel, og de koster desværre alt imellem 2.000-4.000.
4xAksel-tap med hjullejre (800 kr): http://www.biltema.dk/da/Bil---MC/Last-og-trak/Trailer/Reservedele/Akseltap-rundror-O33-mm-2000033769/
2xVandrør i Stål (34mm med 3.25 godstykkelse): Kan købes i de fleste jernforhandlere, men ellers har større smedeværksteder masser af dem
2xFladjern (20x10 mm): Ligeledes hos smedeværkstedet, den skal punksvejses på rørets underside for at forstærke
4xHjul til trailer, 100mm med 4 bolt-huller: Kan du få gratis hos bil forhandlere der alligevel skal skrotte dem.

Og så skal du selvfølgelig gøre dig venner med en smed/smedelærling :)

Resultatet af 4 timers arbejde på værkstedet: (Den har ikke fået monteret lysbroen, da den ikke kan komme under broen til vest-indgangen hvis den er påsat....)
 

John Sne 2.0.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Iøvrigt, hvis nogen af jer gutter har styr på dæktryk, så har jeg et spørgsmål:

Dækkene er godkendt til 39 psi, og lige nu har jeg 36 i dem (2.5 bar). Dog er jeg ikke helt tilfreds med den affjedring det giver, og vil gerne have noget mere i for at minimere svingningerne. Har i nogen erfaring med hvor meget man kan proppe i dem? Vognen har et vægt på 500kg (Med 2x240AH batterier) og kan godt peake på 1500 kg når den er fyldt med mennesker. (Hvert dæk har en max load på 437kg)

Det optimale ville selvfølgelig være at få SDI eller NDI til at fylde dækkene med massiv skum, så de bliver punkterfrie og hårde som sten, men det koster det samme som en festivalbillet....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jesus! Mange tak for den lange besked! Har en ven som kan sådan noget smede halløj, så skal da lige kigge på hvad der virker bedst. Tak for hjælpen!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

 • Hvem er online?   0 Members, 0 Anonymous, 9 Guests (See full list)

  There are no registered users currently online

 • Similar Content

  • By emilbroge
   Hej FA,
   Dette er min første post herinde, men jeg tænkte at det, efter mange timers informationssøgen på forumet, var tid til selv at skrive noget, da jeg selv har fået utrolig meget nyttig viden med i vores byggeprocess sidste år :).
   Vores camp byggede til ros 19 vores første anlæg fra bunden af. Vores setup består lige pt af:
   1 x Cubo15 med kappa 15lfa (brokoblet)
   2 x behringer 212xl (LEFT og RIGHT)
   1 x earthquake mini d1000.4
   1 x halvpalle med transporthjul
   og så en blanding af batterier (vi skraldede også en masse til slut)

   Da vi virkelig synes at det var fedt med et hjemmebyget anlæg i år, har vi fået blod på tanden og besluttet os for at udvide det i løbet af det kommende år. Vi vil derfor opdatere posten løbende og håber at der er nogle der kan få noget ud af det, og at vi kan få nogle gode råd med på vejen ;).
   Lyden
   Vi har først og fremmest tænkt os at købe en trækvogn på 2x1m som vi kan bygge på, da det var lidt bøvlet med halvpallen i år. Er der noget man skal være opmærksom på ift. at opbevare trækvognen over længere tid? (hjulene?).
   Derudover vil vi bygge én til Cubo15 med samme enhed og det hele, da den virkelig sparkede røv i år. For at få maks output på hele molevitten, vil vi så købe en bassface DB 1.2 og køre de to Cuboer på den, og så brokoble behringer på den forstærker som vi allerede har (earthquake mini d1000.4). Er der nogle der ved om man kun kan købe Bassface på Amazon eller om man evt. kan få den i DK?. 
   Lys
   Lyset som vi havde i år var lidt en last-minute-løsning, da vi ikke lige vidste om vi gad og bruge penge på det. Vi endte dog ud med at købe to ultrabillige vandtætte LED-strips og musikcontrollere (fra dkvolt.dk, mega god kundeservice). Dem førte vi så rundt om to rundstokke og det endte faktisk med at se ret fedt ud.

   Det var dog ikke så stabilt og pålideligt som vi ønskede, og vi vil derfor næste år køre med to rigtige lyslamper (Cameo Superfly XS) fra Thomann og evt også DMX controller (ADJ RGBW 4C ir - vi har bare ikke rigtig styr på den del endnu, ideer er velkomne). 
   Udover de to RGB lamper, som vi foresten tilslutter 12v til, ville vi også gerne have en slags laser. Så hvis der er nogle der har nogle fede ideer til det, vil vi mere end gerne høre dem!:)
   Vognen
   På vognen vil vi bygge et etui/kabinet til batteriee, højtalere, forstærkere, lys osv. af OSB plader. Til lyset sætter vi en stang op med en måde at sætte de to lamper på, feks nogle bolte igennem et boret hul. 
   Ift. strømstyring og kontrol af batteriet osv har vi tænkt os at lave et panel med en masse kontakter som kan afbryde lyset/forstærker/usb oplader osv. Vi har også en lille dims som kan overvåge spændingen, strømstyrken og timeforbruget, hvilket vi tænker er ret nyttigt.

   Derudover har vi også bestilt en form for strømfordelingsrelæ, hvor der både kan fordeles en masse strøm ud nemt og overskueligt og så kan den holde sikringer.

   Vi har også tænkt os at tilføje bluetooth til det ovennævnte batteri, da et standard jack stik var lidt besværligt i længden.

   Andre ideer
   Til sidst har vi lige nogle ting, som vi ikke rigtig ved om vi vil implementere, men som kunme være fede.
   For det første er der solceller, som vi ville prøve at skaffe, men vi kan ikke rigtig finde ud af hvor. Den ville skulle ligge på toppen af vognen, hvilket så også ville betyde at den skulle have et tag.
   For det andet tænkte vi at det kunne være fedt med nogle horn så vi virkelig kunne spille igennem når der var meget larm, men vi ved dog ikke om det ville være nødvendigt hvis vi brokobler behringerne, hvad tror i?
   Jeg håber ikke at posten var for lang og uoverskuelig. Der kommer forhåbentlig nogle billeder op i takt med at vi begynder og bygge
  • By Holleren
   SOLGT
    
   Sælger denne godt brugte men stadig lækre Ravendo Transportvogn - Perfekt til festivalsanlæg osv! Den er cirka 150-170 cm lang og 1 meter bred. Godt slidt men fejler intet, den har været på Roskilde i 3 år dog ikke sidste år også derfor den sælges da vi ikke skal bruge den mere
   Bremsen virker upåklageligt. 
   Den står i 3460 Birkerød. 

  • By adamfemerling1
   Vi må desværre indse at vi er blevet for gamle til at fortsætte vores camp - og nedenstående ting sættes derfor til salg. Det er et godt energivenligt anlæg men enormt velspillende anlæg, med mere end rigeligt strøm, så der også kan oplades telefoner. 
   Priserne er faste, og der kan kun komme yderligere (mindre) nedslag i prisen, såfremt man køber det hele samlet. 
   Det eneste vi IKKE sælger seperat som fremgår af billederne er de 2 passive toppe, som altså kan udskiftes med hvilke som helst passive toppe - fx. EV300 el lign. Vi har selv brugt PV1000. 
    
   Da vi helst vil have det solgt samlet prioriterer vi selvfølgelig købere der er interesseret i flere (helst alle) delene. 

   Ved køb af alle delene følger vores store røde el-box med hvor vi allerede har trukket kabler, og sat højtaler stik i (kassen hvor de hvide THAM12'ere står inden i). Derudover følger de passive PV1000 toppe med hvis man køber hele anlægget samlet, som ellers ikke sælges seperat. 
   Bagsiden af el-boxen / låget er samtidig en kridt-tavle. Der er solcelle på af toppen af el-boxen, og en ekstra solcelle ved siden af. Derudover kan der også følge en batterikasse med hjul med som også fremgår af billederne. 
   Bemærk at solcellerne kun sælges samlet og at den store røde el-box medfølger uden merpris her. 

   Batterier købt i 2017, vi er 2. ejere af batterierne og de er købt som nye i start 2017. 
   DM8604 er købt fra ny og er fra 2015/2016. Bassface er også herfra. 
   THAM12 er vi 2. ejere af og er købt i 2015/2016. 
   TUBA'erne er bygget i 2016 og fået udskiftet enheder til de nye Eminence i 2017. 
   Trækvognen er brugt uvist antal gange. Solcellerne er vi 2. ejere af og er købt af os i 2016. 
    

   Tuba under bygningsproces

   Færdig Tuba 

   Solcelleregulator og display 

   Tuba driver: Eminence. 

   Batterier i batterivogn. 

   Anlæg med toppe på forlængerstænger, før ny bundplade (se senere billede)
   V
    
   Vogn - påsat ny bundeplade i 2018. 

   Komplet anlæg med ny bundplade (2018) 


  • By Camp DSD #Alkoholdet
   Stor trækvogn sælges!  
   Meget solid konstruktion der kan læsses med 500+ Kg 
   Sjældent fund som er perfekt til festival anlæg.
   Ca. 130 x 240 cm. Der er mulighed for udvidelse med plade ovenpå.  
   Pris ide: 3900,- 
   Kontakt mig på telefon: 26719725,-
   Hilsen Camp #DSD Alkoholdet! 


  • By KVNielsen
   Hej FA,
    
   Da vi står i den situation at det lager vores vogn tidligere har stået på (og står på indtil Roskilde), ikke længere vil være tilgængeligt for os er vi nu ude i den situation at vi mangler et sted at gøre vores anlæg.
   Jeg tænkte derfor der måske var nogen her med enten et lager eller lign selv vi kunne opbevare på, eller nogen der måske har en idé til hvad vi kunne gøre. (Vi betaler selvfølgelig, og fylder et evt. køleskab med bajere)
   Vognen er 1,7m x 3,3m, og måler nok omkring 4,5 meter med tag, som dog ville kunne tages af og ende i en højde omkring 2,5 m.
    
   Pft.
    
×
×
 • Create New...

Important Information

Festivalanlaeg.dk bruger egne cookies samt cookies fra tredjepart til statistik, indholdsoptimering, præferencer og målrettet indhold fra Festivalanlaeg.dk. Tredjepart kan anvende cookies til målrettet markedsføring. Ved at klikke "I Accept" giver du dit samtykke. Læs mere om Festivalanlaeg.dk's We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..