Jump to content
Festivalanlæg dk

Camp anlæg - Dødningehoved the revolution


Nicolai Grymer
 Share

Recommended Posts

Hej Festivalanlaeg.

 

Min camp og jeg er i fuld gang med at bygge vores anlæg til i år. Det her er tredje år jeg gør det, og dertil mit fjerde år på Roskilde festival. Inden jeg hopper til årets vogn, vil jeg gerne vise de tidligere vogne som havde både fordele og ulemper!

Allerførste år var jeg meget næsvis mht. hvor meget strøm faktisk betød, så derfor så anlægget således ud

1 (2).jpg

1 (3).jpg1 (1).jpg

Anlægget lød super godt, og spillede i mange timer, da vi hver dag stod med 2 fuldt opladet 90 ah batterier. Ud fra designet kan i jo alle godt se - Det er på ingen måde strømbesparende.

Man kan ikke give os creds for lyden - MEN jeg vil derimod sige at vi har et rigtigt fedt design og farvemønster. Det medhørende beerpong bord var også en succes! Dette var året jeg afsluttede min efterskole, og et kreaktivt hoved i blandt os malede alverdens vidunderlige tegninger på den. Derudover prøvede vi at følge op på designet med at køre blomster temaet. Primært grøn/rød/sort.

På et af billederne kan i se, at alle 4 dæk består af kun plastik "fælge", og det er fordi, at vi havde undervurderet vognens vægt. Vi skulle, for at få vognen hen til festivalpladsen, skubbe vognen 4 kilometer. Det var intet problem - INDTIL vi ramte 1. km. Da punkterer første dæk, efterfulgt af endnu et på 1,5. km. Efter en del panik, indså vi, at vi ikke kunne skubbe det længere, og måtte derfor ringe til en af mødrene for, at få kørt vognen ud til pladsen på en trailer. I en kamp skubbede vi anlægget halvdelen af vejen fra parkeringspladsen indtil vore sølle to resterende dæk ikke kunne klare presset længere. Vi tømte hele anlægget og bar tingene resten af vejen. Pinligt... Men god historie. Under festivallen fandt vi nye dæk og satte dem på i stedet.

Teknisk:

2x Cerwin Vega VE-8

2x SkyTec 15" 4 ohm i selvbyggede basreflex kabinetter med en resonans på ca. 38 hz

1x JL-Audio JX360/4 - A/B class

4 - 70-90 ah batterier - 2 pr. dag (Anlægget peakede med 12 ah forbrug.)

PS: Alt var aftageligt og blev lagt ind i teltene, når anlægget ikke var tændt.

Hver højtaler havde hver deres kanal fra forstærkeren.

 

Når solen gik ned blev der mørkt... Meget mørkt. Og derfor ville jeg gerne have lys. Jeg havde derudover godt regnet ud, at horn var det næste. Jeg fandt derfor kabinetterne frem, hvor jeg havde fundet basenhederne:

2 (1).jpg2 (2).jpg

Se det var jo strakt bedre!

Vi kørte igen i år samme åbne stil, som gjorde at vi kunne tage alt af. Vi opgraderede med lys og fik fat i nogle andre basenheder til bundene. De nye basenheder er eminence 8 ohm og har siddet i nogle dyre HK subwoofere. (Kan desværre ikke huske navnet på subwooferen) Ny undervogn, som måtte udvides, da billedet var misvisende og gav os meget tætsiddende hjul. Det er derfor, at forhjulene sidder tættere.

Under festivallen sprang vore eneste sikring meget uventet, og vi måtte i halvregnvejr styrte rundt for at finde en vi kunne købe en af. Jeg var i det moment rimelig panisk, da ingen umiddelbart ville hjælpe. Heldigvis købte vi en 80A sikring af en flink gut. Det kostede os nogen øl og et "God roskilde!", og så var det på plads. Eftersom sikringen ikke brugte samme holder som mit, så måtte det bare gaffatapes fast til ledningerne (Hvilket var forfærdeligt, men den eneste udvej). Næst røg mini-jack kablet, som heldigvis blev erstattet af et nyt dagen efter.

FANTASTISK IDE: Jeg benyttede mig af spejle, for at dirigere lyset i den rigtige retning. Som vist på billedet, kan man se at i toppen sidder er en lang lysskinne. Der er i alt 70cm*12 LED 5050 72W LED. Jeg havde sat spejle både over og under, for at dirigere lyset fremad, da jeg gerne ville lyse alt op foran vognen. Det virkede fantastisk godt, og lyste 20-30 meter op. og foran vognen var det nærmest dag igen. Ovenpå LEDene sad der nogle sølle 100kr-lasere, som bare drejer rundt. Det tilføjede dog noget fedt til hele pakken!

SPECS:

1* JL Audio JX360/4

2* Skytec SP1500A - 400 watt (med delefilter i stedet for modul) (Horn blev udskiftet med nogle dyre horn fra thomann.de: Eminence EPSD2002Sa-8)

2* HK replacement: Eminence enhed 15" 8 ohm i et bas-reflex cab

12 * 70cm LED RGB 72w styret af en lyttende-controller.

2 * billige lasere fra eBay.

8* 60-100 ah. (4 til hver dag)

 

I hver side var både bundene og basenheden forbundet til det samme delefilter, som kun delte sig i 2. Det vil sige at bundene også spillede op til 2000hz. Upraktisk og sølle. I know. Det lød stadig super!

 

Nu er jeg dog, efter meget eftertanke, gået over i den rigtige boldgade (Kan man sige) Bashorn og ny forstærker. Sprit nye forbrugs og bil batterier og solpaneler. Dog er anlægget stadig under konstruktion:

3 (3).jpg3 (1).jpg3 (2).jpgøå

64325363148140946.jpg

Jeg går direkte til specs:

SPECS:

2x Mackie SRM450 (Med delefilter)

1x 2x15" bashorn.

1x JL Audio HD900/5 - Med capacitor 1uF

1x BOSS AVA1210 car equalizer

2x 250watt Solpaneler med 20a Laderegulator(hver)

5m Lyskæde til oplysning af dødningehoved foran. (Se billed nedenunder) Blinker til musikken.

2x billige lasere til øjne på dødningehovedet.

18 batterier (Strækker sig fra 64 til 225 ah). 7 er helt nyt og de sidder parallelt.

 

På billederne af anlægget kan i se, at lægterne foran hælder ca. 10 grader. Det er med vilje, da vi gerne ville have, at dødningehovedet kiggede ned på en. Det ville give en overvældende effekt, og derudover lette hældningen på vores solpaneler. Vi sørger for at anlægget altid vender ryggen stik syd og drejer den alt efter hvor solen står på himlen.

Mine tanker er, at jeg vil have mere frihed og vil kunne gå fra anlægget uden at skulle tænke for meget over det. Det skal være let at låse af og tyverisikres.

13059675_1267700603257324_105436824_n.jpg

Vi har testet lyden og det spiller som et mirakel. - Lyden bruger 30-35ah når bassen banker, 18-23 gennemsnitligt (ved medregning af pauser og break og optakter) og 4ah ved idle.

Undskyld for verdens længste post - Håber i læste med og vil dele jeres tanker!

Edited by Nicolai Grymer
Uddybelse
Link to comment
Share on other sites

Super fedt med et langt uddybende opslag, det ser jo lækkert ud! Dog forstår jeg ikke jeres valg af forstærker. Den virker noget ineffektiv hvis den alene bruger 4A i dvale. Er det et gennemsnitligt forbrug på 30A når bassen banker? Det lyder godt nok voldsomt. 

Jeres solceller virker meget stejlt vinklet. Ved 56 grader nordlig bredde er omkring 26 grader anbefalet om sommeren

 

Kilde: solarpaneltilt.com

Link to comment
Share on other sites

25 minutes ago, Alfred said:

Dog forstår jeg ikke jeres valg af forstærker. Den virker noget ineffektiv hvis den alene bruger 4A i dvale. Er det et gennemsnitligt forbrug på 30A når bassen banker? Det lyder godt nok voldsomt.

30a er både bas og toppene samlet. 4 idle kan faktisk være en fejlmålingerne. Jeg målte idle lige efter jeg pausede musikken, og det kan være at capacitoren har drænet en lille smule batteri efterfølgende.

Jeg har i et andet opslag efterspurgt viden omkring min forstærker. Den er utrolig dyr (og faktisk Carsounds.dk's dyreste forstærker). Den kostede mig 3.900 kr med fragt, men koster ny 9.999.

Jeg har altid troet at folk købte meget dyre forstærkere og blev noget overrasket af det typiske valg bassface og Pioneer.

 

31 minutes ago, Alfred said:

Jeres solceller virker meget stejlt vinklet. Ved 56 grader nordlig bredde er omkring 26 grader anbefalet om sommeren

Kilde: solarpaneltilt.com

De er vinklet 45 grader, som jeg faktisk skulle have været 30, men på grund af manglende plads til toppene, så blev de lidt mere vinklede. Som undskyldning fortale jeg blot mig selv, at vi måtte dreje vognen alt efter solens vinkling. Det er desværre det eneste jeg kan gøre.

tak for feedback!

Link to comment
Share on other sites

Jeg synes altid at det er lidt sjovere, når man laver noget anderledes, og ikke bare standarden Boominator+Cubo+PioneerGMd8604 (selvom der er en grund til, at det typisk anbefales). 

Det kan være, at det er lidt svært med den konstruktion, du har valgt. Men hvis du skulle forbedre endnu mere, så er der en stor fordel i at få toppene op over folks hoveder. Ellers kan man kun høre bassen, hvis folk står i vejen. 

I forhold til forstærker, så er der selvfølgelig en intuitiv logik i at vælge den dyreste. Men da der er så mange "svage led" i et festivalanlæg med knap så dyre ledninger, højtalere og den slags, så er der nok ikke brug for Feinschmecker forstærkerne, før der er styr på det andet. AB forstærkere bruger bare mere strøm, og det værste på Festival er flade batterier og chlamydia. Men med alt det sagt, så er det selvfølgelig fornuftigt at stræbe efter en ren og lækker lyd også, og ikke bare høj techno. 

Held og lykke med resten af byggeriet!

Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, Just said:

Det kan være, at det er lidt svært med den konstruktion, du har valgt. Men hvis du skulle forbedre endnu mere, så er der en stor fordel i at få toppene op over folks hoveder. Ellers kan man kun høre bassen, hvis folk står i vejen. 

Tak for respons!

De sidste billeder der viser det nuværende byggeri, der vil vognen hejses endnu en 50 cm fra deres nuværende højde, når de bliver sat op på en vogn. Jeg har efterfølgende tænkt mig at få sat toppene så højt op inde i trekanten som muligt. Jeg ved allerede nu at hornet kommer op i en 2 meters højde, så det burde ikke være det store problem :)

5 minutes ago, Just said:

I forhold til forstærker, så er der selvfølgelig en intuitiv logik i at vælge den dyreste. Men da der er så mange "svage led" i et festivalanlæg med knap så dyre ledninger, højtalere og den slags, så er der nok ikke brug for Feinschmecker forstærkerne, før der er styr på det andet. AB forstærkere bruger bare mere strøm, og det værste på Festival er flade batterier og chlamydia. Men med alt det sagt, så er det selvfølgelig fornuftigt at stræbe efter en ren og lækker lyd også, og ikke bare høj techno. 

Alle kablerne er forholdsvist god kvalitet, og ligeså er toppene også rigtige gode kabinetter. Jeg havde en ide om, at bruge forstærkeren i en bil efterfølgende, og det var derfor jeg var glad for at finde en så dyr forstærker til en lille sum!

PS. Den nye forstærker, som skal med i år er digital. 

Link to comment
Share on other sites

42 minutes ago, Nicolai Grymer said:

Tak for respons!

De sidste billeder der viser det nuværende byggeri, der vil vognen hejses endnu en 50 cm fra deres nuværende højde, når de bliver sat op på en vogn. Jeg har efterfølgende tænkt mig at få sat toppene så højt op inde i trekanten som muligt. Jeg ved allerede nu at hornet kommer op i en 2 meters højde, så det burde ikke være det store problem :)

Alle kablerne er forholdsvist god kvalitet, og ligeså er toppene også rigtige gode kabinetter. Jeg havde en ide om, at bruge forstærkeren i en bil efterfølgende, og det var derfor jeg var glad for at finde en så dyr forstærker til en lille sum!

PS. Den nye forstærker, som skal med i år er digital. 

Lagde godt mærke til den var digital, men strømforbruget virker stadig helt enormt. Er det noget du har målt dig frem til, eller blot modregnet dine batteriers kapacitet?

Link to comment
Share on other sites

46 minutes ago, Alfred said:

Lagde godt mærke til den var digital, men strømforbruget virker stadig helt enormt. Er det noget du har målt dig frem til, eller blot modregnet dine batteriers kapacitet?

Jeg har brugt et amperemeter. Det hopper mellem 15-30 i bassens gang. 4 ved idle kan være en fejlmåling, men vil lige tjekke op på det. Som skrevet før, kan det være at jeg har målt lidt for hurtigt, så capacitoren stadig har drænet en smule batteri.

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Nicolai Grymer said:

Jeg har brugt et amperemeter. Det hopper mellem 15-30 i bassens gang. 4 ved idle kan være en fejlmåling, men vil lige tjekke op på det. Som skrevet før, kan det være at jeg har målt lidt for hurtigt, så capacitoren stadig har drænet en smule batteri.

Jeg kan nævne, at en Pioneer GMD8604 bruger omkring 5 ampere i gennemsnit på fuld smæk. De 30 ampere lyder derfor noget ekstremt, hvilket godt kunne tyde på, at det ikke er en klasse D forstærker :) 

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Alex said:

Jeg kan nævne, at en Pioneer GMD8604 bruger omkring 5 ampere i gennemsnit på fuld smæk. De 30 ampere lyder derfor noget ekstremt, hvilket godt kunne tyde på, at det ikke er en klasse D forstærker :) 

Så må der være en forskel på lydstyrken, da der ikke er særlig meget varme fra forstærkeren. Kun en massiv lydbølge. Alle forstærkere der bliver rated D, og specielt også den her har jo en effektivitet på nogenlunde det samme. Lad os antage at Pioneer laver alt strøm om til lyd og der er intet tab undervejs. Altså 100% effektivitet, så ville det svare til at min kun har en effektivitet på 20%, hvilket er virkelig usandsynligt. En normal AB forstærker er jo på 50-60% i effektivitet, og den her er erklæret D forstærker af et meget troværdiget firma.

Hvis vi snakker om gennemsnit, så skal du tænke på at 30 er i basslaget. Så den i slaget hiver 30 ah og når det er over går den tilbage til 10-15.

Jeg kan prøve at køre en 50 hz lydfil, og så måle både før og efter forstærker. Hvor meget strøm kommer ind, og hvor meget kommer ud. Det vil give et meget godt indblik i effektiviteten.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Så blev det færdigt. Lyset mangler kun...

Jeg fik skaffet en 30-bånds EQ, og det er ekstremt afbalanceret i lydbilledet.

Den er 2 kanals og det er blot den ene af dem. 30 bånd til hver kanal.

image.jpeg

Foran med min ven som målestokimage.jpeg

Foran. Glad ansigt om dagen. Dødningehoved (i lys) om natten.

image.jpeg

Lidt rodet - Det er forstærkeren og alt elektronikken. Laderegulatoren ses ikke på billedet men skal stå til venstre for forstærkeren. EQen er jeg ikke helt sikker på hvor skal sidde. Den anden EQ på vægen bruges kun som Volumeknap og kabelsplitter.

image.jpeg

Batteribank 4 ud af de 6 105ah batterier vi har.

image.jpeg

Varta 225 ah batteri til mobil-opladere, kabine-pornolys, blæsere til laderegulator og forstærker, lasere og lys på fronten. Ca. 8m LED rgb)

image.jpeg

EQ in progress - Resultatet er fantastisk. Det er fandme et smukt lyd billede. (Min ven, hvis far er lydmand for bl.a. DR, har utrolig spidse øre, og optimerede lyden utrolig meget)

image.jpeg

Med en dårlig tape på forhænget - Alle de hvide streger på det her billede bliver lyst op af LED. Derudover så har i en vinkel, så i kan se siden.

image.jpeg

Bagpå

image.jpeg

 

Jeg håber det virker på festivallen haha

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, palmedrengen said:

Nu kender jeg ikke forstærkeren, men min umiddelbare vurdering er at 3*155ah i parallel er nok strøm. Solcellerne tilsammen kan vel lade 25-30A når der er sol. 

 

Men ser fedt ud! 

 

2 hours ago, Eis said:

Ser lækkert ud! Men hvorfor så meget power? Hvad bruger SÅ meget strøm at i behøver kæmpe solceller og så meget batteri?

Jeg havde undervurderet deres evne, og da jeg har en EQ og nogle andre ting der forbedre lydbilledet, så bruger det 3 ah før signalet bliver forstærker. Derefter tilføjes de ekstra watt, der så kræver mere strøm.

 

Jeg har også fundet ud af, at det måske er lige i overkanten, men for at redde den, så lader jeg gerne andres batterier op :)

For et par øl eller en joke :)

Link to comment
Share on other sites

6 hours ago, Nicolai Grymer said:

for at redde den, så lader jeg gerne andres batterier op :)

For et par øl eller en joke :)

Det hæmger jeg dig evt. Op på! Jeg tror måske jeg er lige i underkanten af strøm i år. Især når vejrudsigten ikke ligefrem skriger sol

Link to comment
Share on other sites

21 minutes ago, Eis said:

Det hæmger jeg dig evt. Op på! Jeg tror måske jeg er lige i underkanten af strøm i år. Især når vejrudsigten ikke ligefrem skriger sol

Det kunne godt gå hen og blive en festival, som tager livet af alle dem, der ikke har backup batterier med, men kun tiltro til vejrgudernes gavmildhed (jeg er en af dem) ;)

Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, palmedrengen said:

Haha god stil :) 

 

3A til at forbedre lyden? Den må du få fikset næste år. Det kan da umuligt være worth it. Så må du kører en dsp over i stedet. Den trækker intet strøm

Det er en dyr forstærker der har et lille modul, der gør noget ved lyden. Jeg er sådan set lidt ligeglad med det, da det ville kunne køre på maks i over 60 timer non-stop på batteribanken

Og jeg ofrede også et ah til en EQ, som jeg blev nød til at fremtvinge igennem en inverter til 220 volt. Så det er kun 2 ah, forstærkeren bruger, men forstærkeren er lidt sjov. Den begynder ikke at bruge mere strøm før, man kommer op mod højtaler-enhedernes bristepunkt.

1 hour ago, Eis said:

Det hæmger jeg dig evt. Op på! Jeg tror måske jeg er lige i underkanten af strøm i år. Især når vejrudsigten ikke ligefrem skriger sol

Hvis folk spørger, og mit batteri samtidigt allerede har fået 2-3 opladningstimer, then why not? :) Hvad camp, og hvor stort et batteri er vi ude i, at det skal lade op? :P

Min laderegulator er derudover også en dyr satan. Den har de samme ladefunktioner som C-Tek. Den er lavet til mere professionelle anlæg i huset - Den vedligeholder dit batteri med diverse forbedrende funktioner. Med en effektivitet på omkring 95-96% og et peak på 98%

13523870_1309011275792923_1783226883_o.jpg

Link to comment
Share on other sites

On 23/6/2016 at 11:23, Nicolai Grymer said:

Hvad camp, og hvor stort et batteri er vi ude i, at det skal lade op? :P

Vinklubben i E. Vi snakker et 80ah forbrugsbatteri. Har 3 af dem med i år.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 3 weeks later...
  • 8 months later...
This thread is quite old. Please consider starting a new thread rather than reviving this one.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

  • Hvem er online?   0 Members, 0 Anonymous, 1 Guest (See full list)

    • There are no registered users currently online
×
×
  • Create New...

Important Information

Festivalanlaeg.dk bruger egne cookies samt cookies fra tredjepart til statistik, indholdsoptimering, præferencer og målrettet indhold fra Festivalanlaeg.dk. Tredjepart kan anvende cookies til målrettet markedsføring. Ved at klikke "I Accept" giver du dit samtykke. Læs mere om Festivalanlaeg.dk's We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..