Jump to content
Festivalanlæg dk
AndersBoss

Halfinator på 26550 lithium batterier - Byggetråd

Recommended Posts

Hejsa!
Har nu længe luret rundt på disse fora i et par års tid. Til årets Roskilde har jeg fået til opgave at stå for anlægget. Derfor opretter jeg nu denne tråd. Jeg håber jeg kan være med til at give noget inspiration, da vores anlæg bruger lidt anderledes batterier end de fleste andre halfinatorer. lad mig præsentere...

2 stk HP10W
4 stk MPT-001
1 stk AA-AB32971 Sure Digital forstærker  (100W per kanal ved 4 Ohm)

1 stk BCPB4 - 5S 26650 battery board
1 stk Bluetooth 4.0 Control panel - BRB6P

Forstærker med enheder er testet ved 12v, med tweeter i parallel. Jeg var lidt i tvivl om dette ville være en god ide i praksis, men synes umiddelbart det spillede meget godt, da jeg testet det fladt på et bord.    

Ved at sætte de to tweetere i parallel har jeg regnet den samlede modstand over kredsløbet til at være 6Ohm. I følge Ohms lov vil det betyde at denne kombination ved 21v, vil bruge 3.5A (21/6). Derfra vil det give 74W per kanal (21*3.5).  Dog vil strømforbruget forhåbentlig ikke være lige så højt, da anlægget bruger en digital forstærker.  

Det battery board som anlægget bruger er lavet til at tage 5 stk. 26550 batterier. Derfor vil det være muligt at skifte batterier når den løber tør for strøm. Alternativt kan boardet også lades med solceller direkte. Dog maks 35W. 

Kan også uploade den Sketchup fil som er på billedet. Det er samme mål, men lidt ændret design.

Regner med at samle det næste weekend. Nogle ideer / feedback?

Billede.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hej Anders

Et par hurtige input.

A. Godt og se nogle der bruger LiPo-batterier. Jeg vil dog mener at der er mere økonomi i at bruge 10 stk. 18650 i en 5S2P-konfiguration end 5 stk. 26650 i en 5S-konfiguration. Uden at kende dit ladeboard, burde det også kunne håndtere 18650ér.  Kommer selvfølgelig an på hvor man køber sine batterier.

B. Er der BMS indbygget i ladeboardet ?. Ellers er det ret vigtigt at få på.

C. Forstærkeren giver 100W ved 10% forvrængning og 27 V DC. Dit regnestykke med 74W holder ikke helt af flere årsager, men det betyder ikke alverden om du har 30, 50 eller 60W. Tror forstærkeren passer meget fint til set-upét.

D. Nu ved jeg jo ikke hvordan du har forbundet dine piezo-diskanter, men de er normalt ret høj-impedante og trækker minimalt med strøm. 

Mvh

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 minutes ago, Volkan said:

Hold dig fra lithium til festivals brug medmindre det er LiFePo4. Det sidste du har lyst til, er at sætte ild til campen 🙂

De er ikke specielt farlige så længe de bliver behandlet ordenligt. Man skal selvfølgelig vide noget om dem. Vores mobiler går jo heller ikke op i røg hele tiden 😉

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fedt projekt, men lige et par ting mht. strømforbrug:

Dine diskanter vil ikke påvirke dit strømforbrug, så du behøver derfor ikke at regne med en impedans på 6 ohm. Diskanterne har en meget høj impedans i det brugbare frekvensområde (20Hz-20kHz). Din impedans vil altså være 8ohm pr. kanal. 

Udgangs-effekten af din forstærker beregnes med følgende formel:

P=U2/(2*Z)*0.9

Hvor P er effekt, U er indgangspændingen og Z er højttalerens impedans. Jeg ganger med 0.9, da der går lidt spænding tabt. ca. 5%-10%, alt efter hvilken forstærker

Derudover skal du være opmærksom på at din nominelle spænding vil være 18.5 volt, da en li-ion celle har en nominel spænding på 3.7v

Din forstærker vil altså kunne levere en peak udgangs-effekt på lige knap 20 watt pr. kanal, altså 40 watt samlet.

Vær dog ikke afskrækket af de lavere tal. Det er kun en fordel, med hensyn på batterilevetid :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 2/6/2019 at 19:41, Alex said:

De er ikke specielt farlige så længe de bliver behandlet ordenligt. Man skal selvfølgelig vide noget om dem. Vores mobiler går jo heller ikke op i røg hele tiden 😉

  

Lige præcis - af mine erfaringer, så er ROS et af de steder, hvor ting har svært ved at blive behandlet ordentligt :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det er altså noget totalt vrøvl at Lipo-batterier bryder i brand i tide og utide. Hvis de er tilsluttet en fornuftig BMS/ controller skal der virkelig noget helt specielt til for at skade dem.......inkl. Fulde folk på Roskilde

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey! Tusind tak for input alle sammen. Det er først nu jeg har være inde på forumet. Troede ellers jeg havde mail notefikationer til, men sådan er det. 😉

Især i forhold til beregninger så må jeg medgive at det lyder mere korrekt det I er kommet frem til. Dog er det ikke noget jeg har tænkt meget over efter det hele er samlet! 

I forhold til tanken om at andre kombinationer af batterier, så har jeg holdt mig til det som boardet er lavet til. 5stk 26650. Board har indbygget BMS og indda kan det lades med forskellige spændinger. Derfor kan jeg bruge det trick at selve battery boardet kan lades gennem andre batterier. Eksempelvis et soundboks batteri 😉. Noget som primært er tiltænkt Roskilde. 

Ville lige lægge lidt billeder op af elektronikken da det nok er det som er mest interessant. Så her er et billede af det endelige elektronisk rum. 

De andre billeder er hvad jeg lige har på mobilen. På billedet af højtaleren kan parallelkoblingen ses som jeg valgte til enhederne. 

Vil lige sige at jeg undervejs havde nogle problemer undervejs med støj med Bluetooth boardet. Det dokumentere jeg lige dokumentere når jeg kommer hjem med hvordan jeg fixede det. Men ummildbart er jeg ret tilfreds med resultatet! Håber det er noget som giver inspiration!

IMG_20190620_084218.jpg

IMG_20190530_074019.jpg

FB_IMG_1560106101688.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

 • Similar Content

  • By Citrus
   Aloha. Vi sælger vores fine halfinator da vi skal have noget større toppe
    
   Den er lavet efter alle kunstens regler, og er beklædt med filt og metallister (som vidst på billeder) 
    
   I den sidder en velfungerende maxamp 20 samt potentiometer og stik til aux. 
    
   Der mangler bare batteri, også er den klar! 
    
   Den skal koste små 700kr tænker selv det er ganske fair?


  • By Thøger
   Hey!
   Camp Badeanstalten er i strømunderskud til årets festival, og kunne rigtig godt bruge 2 amagermanden solcellepaneler. 
   Hvis nogen ligger inde med det, eller kender nogen der sælger, må I meget gerne kontakte mig. Enten her, eller på sms 53383041
   Mvh
   Thøger
   Camp Badeanstalten
  • By martingroenbaek
   Hej Folkens, 
   Første indlæg, så slagt mig ej!
   Jeg har fulgt med herinde længe. Der er super meget god viden! 
   Dette er en forventnings-spørgsmål:
   Sidste år byggede jeg en Halfinator med succes. Alt er godt. 
   Jeg læser at flere sætter deres Boominator sammen med en Cubo 15 og cykler rundt med dette. Jeg overvejer at gøre det samme men med min Halfinator+cubo.
   Begge dele tænker jeg skal dries af Pioneer 8604. 
   Spørgsmålet lyder:
   Hvad kan jeg forvente af lyd på sådanne kombination? Ikke den tekniske lyd, men mere hvad kan jeg forvente at kunne spille op til fest: Taler vi 20, 40, 80, 100 mand? 
   Eller er det helt tosset at kombinere den lille halfinator med en cubo? 
    
   Jeg stiller spørgsmålet, da lejeprisen for et stort anlæg en weekend circa matcher prisen på en cubo, hvorfor jeg overvejer muligheden for at benytte halfinatoren + cubo i stedet. 
   God dag til alle!
  • By Anders S
   Hey håber virkelig i kan hjælpe! ?
   Vi er 16 gutter i en camp, der har valgt at placere os i det mere stille område "Get a Camp" og dertil har vi valgt at genbruge vores Halfinator fra Roskilde 2016, da vi blot skal have en glad fest med okay høj lyd. På Roskilde 2016 brugte vi en Maxamp 20 (se billede) som forstærker og den kunne godt spille en fest op, men da vi er i 2018 er vi blevet i tvivl om der findes en bedre løsning mht. forstærker og gerne lige så enkelt som Maxamp'en. Jeg har selv kigget på denne forstærker (https://bekent.dk/ipa-25d.html)
   Så vores spørgsmål lyder egentlig på: Hvad søren skal vi egentlig gøre med forstærker, når alt vi ønsker er at vores Halfinator kan spille lidt højere, men stadig bruge samme mængde batteri som Maxamp'en og gerne i samme prisklasse?  
   (Håber ikke spørgsmålet er alt for dumt, god tirsdag) 


  • By KVNielsen
   Hej alle,
   Har kigget lidt rundt uden at finde den helt store hjælp, hvorfor jeg nu laver en tråd.
   Vi har på vores anlæg tidligere haft setuppet:
   Pioneer GM-D8604 
   Bassface DB 1.1
   Toppe: 2 x Behringer B212XL
   Bund:  Behringer VPS1800
   Vi ville også smide nogle LED-strips på, afhængigt af hvad det ville gøre ved strømforbruget
   Nu står vi i den situation at vi gerne ville have sat noget solcelleanlæg til, og derfor har jeg brug for lidt assistance fra jer. Vi har læst lidt om nogle paneler fra "Amagermanden", men er der nogen med lidt mere indsigt i solcellerne der kan hjælpe med hvad vi præcis ville have brug for, i form af batterier og solceller (Vi ved bare vi skal have nogle paneler og en regulator sat til nogle batterier - derfor søger vi hjælp)?
   (Evt. om det ville kunne betale sig at smide cubo15 på i stedet for vores sub, men det er en anden snak)
   På forhånd tak.
    
×
×
 • Create New...

Important Information

Festivalanlaeg.dk bruger egne cookies samt cookies fra tredjepart til statistik, indholdsoptimering, præferencer og målrettet indhold fra Festivalanlaeg.dk. Tredjepart kan anvende cookies til målrettet markedsføring. Ved at klikke "I Accept" giver du dit samtykke. Læs mere om Festivalanlaeg.dk's We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..